Музика в ритъм на Европейско

28/06/2016
Давид Гета и Зара Ларсон представиха официалната песен на Европейското с грандиозен концерт пред Айфеловата кула, а след това я изпълниха и преди мача на откриването между Франция и Румъния.
Давид Гета и Зара Ларсон представиха официалната песен на Европейското с грандиозен концерт пред Айфеловата кула, а след това я изпълниха и преди мача на откриването между Франция и Румъния.

Мачовете от Европейското първенство по футбол във Франция са в разгара си, а адреналинът започва все повече да се покачва към своята кулминация с приближаването на големия финал на 10 юли на „Стад дьо Франс“ в предградието Сен Дени на Париж.

„Нека бъдем заедно, нека нашите сърца бият заедно“, се пее в официалния химн на Евро 2016, произведение на Давид Гета и Зара Ларсон, озаглавено „This One’s For You“.

Нека си припомним и официалните песни на предишните няколко издания на европейските първенства, които по традиция се превръщат в хитове и оставят незабравими спомени у футболните запалянковци.

През 2012 г. шампионатът на Стария континент се проведе в Полша и Украйна, като тогава официалното парче бе дело на германската поп изпълнителка Осеана, която е с произход от Мартиника, a песента на Евро 2012 се казваше „Endless Summer“.

През 2008 г. Европейското също се проведе в две държави – Австрия и Швейцария. Тогава автор на химна на първенството бе испанската поп звезда Енрике Иглесиас с песента си „Can You Hear Me“.

За шампионата на Стария континент през 2004 г. в Португалия, когато участва и българският национален отбор, песента бе дело на поп певицата Нели Фуртадо. Тя е канадка, но произходът й е португалски, а парчето „Forca“ се превърна много бързо в един от най-големите хитове и до днес.

https://youtu.be/BjpRQfWnC_0

През 2000 г. Европейското първенство пак се провежда в две държави – Белгия и Холандия. Тогава официалната песен носи нееднозначното име „Campione“ („Шампион“, б.р.). Изпълнител на тогавашния хит е популярният шведски изпълнител И-Тайп (E-Type), както е артистичният псевдоним на Бо Мартин Ерик Ериксон.

от

публикувано на: 28/06/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: