Лети, крещи, пише история: КР7

07/07/2016

https://youtu.be/-WSGgv8MLgY

„Това е самолет! Не, ракета е! Не…“, тези думи сигурно са минали през главата на онзи португалски фен с екипа на Супермен малко след гола на Кристиано Роналдо за 1:0 срещу Уелс в полуфиналния мач от Евро 2016 в Лион.

7 стотни от секундата могат да струват голяма част от шампионската купа на Европа и да бъдат една от причините за четвъртата Златна топка. Зрелищният удар с глава, с който Кристиано Роналдо откри резултата в полуфинала на Евро 2016 срещу Уелс, бе анализиран детайлно от британската преса.

„Дейли Мейл“ изчислява, че голът, с който Кристиано се изравни с френската легенда Мишел Платини на върха в класирането на реализаторите на европейски първенства (по 9), падна след скок от 76,2 см. Това позволи на нападателя да се издигне на 2,61 м височина (вратата е висока 2,44 м), за да изпрати топката със 71,3 км/ч. „Все едно гледаш баскетболист как забива в коша“, допълва „Дейли Мейл“.

Cristiano_gol_2016

Бившият английски национал Гари Линекер също се изказа ласкаво за попадението на КР7, както е по-известен Роналдо. „Никога не съм виждал футболист да скочи така и да лети толкова време. Роналдо е невероятен!“, пише бившият нападател в профила си в Туитър.

„Лети, крещи, пише историята“, отбелязва италианският „Гадзета дело Спорт“. „От 2004-а до 2016-а два полуфинала на европейски първенства са решени след негови голове и асистенции“, допълва италианският всекидневник.

„На една крачка сме от мечтата“, коментира португалският №7. „Мисля, че ще спечелим. Борихме се, започнахме лошо в първенството, но не се отказахме от нашата игра. По-добре да започнеш зле и да завършиш добре. Надявам се да сме така весели и след последния мач. Критиките към мен? Цифрите не лъжат. От 13 години играя на най-високо ниво, а никога не съм преставал да работя така, както съм го правил от самото начало“, коментира 31-годишният капитан на Португалия, който с екипа на клубния си тим „Реал“ (Мадрид) има 260 гола за 236 мача.

Във финала в Париж на 10-ти юли Франция или Германия ще бъдат фаворит срещу Португалия. Но Кристиано отново ще протестира, ще се ядоса и ще се опълчи срещу прогнозите. Защото той обича да пише и пренаписва историята.

П.с. И да не забравяме, че малко преди Европейското първенство Кристиано Роналдо и Португалия бяха спрени, при това от българските футболисти, които записаха престижна победа с 1:0, а вратарят Владислав Стоянов отчая КР7, като му спаси и дузпа…

https://youtu.be/kvnRJkmDsSU

от

публикувано на: 07/07/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: