Група В: Руската Катюша срещу (секс)бомбата на Том Джоунс

09/06/2016
С играч като Гарет Бейл, чиято стойност е 100 милиона евро, Уелс има всички права да мечтае...
С играч като Гарет Бейл, чиято стойност е 100 милиона евро, Уелс има всички права да мечтае…

Само ден до началото на най-голямото футболно събитие на Стария континент през това лято – Европейското първенство във Франция. Шампионат с 24 отбора, разделени в шест предварителни групи.

След като ви представихме участниците в група F, група Е, група D и група С, идва ред на любопитната група В.

1. Англия

Настъпил ли е моментът на Англия? След поредица от незадоволителни представяния на големи шампионати, сега всички фенове на родината на футбола се надяват, че големият миг най-после е дошъл. Съставът е изцяло от играчи от отбори от Висшата лига на Англия, а всички фенове на англичаните ще искат с удоволствие да чуят шампионската песен на Куин – We Are The Champions на 10 юли, когато е финалния мач на „Стад дьо Франс“.

2. Русия

Русия тръгва като на война и прави впечатление, че в състава има натурализиран германец – защитникът на Шалке 04 Роман Нойщедтер, както и натурализиран бразилец – вратарят на Локо (Москва) Гилерме. Селекционер е дългогодишният треньор на ЦСКА (Москва) Леонид Слуцкий, а бойният дух, с който „сборная“ ще бъде на Европейското първенство, може да бъде описан само с една песен: Катюша!

3. Словакия

Словакия е още един от дебютантите на това европейско първенство, но това далеч не означава, че ще бъде боксовата круша в групата. Напротив, с играчи като Марек Хамшик от Наполи и респектиращия защитник на Ливърпул Мартин Шкъртел, словаците изобщо не са за подценяване. Музикално обаче… ами, не можахме да се сетим за нито един известен словашки изпълнител, освен древната словашка група Елан, основана 1969 г.

4. Уелс

https://youtu.be/l1AiypRfTfc

Като част от Великобритания, отборът на Уелс със сигурност очаква с нетърпение голямото дерби срещу Англия, а с играч, оценен на 100 милиона евро като Гарет Бейл, мечтите на тима са и за нещо повече в турнира. Уелс също са дебютанти на европейско първенство, но определено могат да бъдат „бомбата“ на шампионата – както парчето Sexbomb на уелския изпълнител Том Джоунс , което взриви музикалните класации с излизането си през 1999 г.

от

публикувано на: 09/06/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: