Група D: Таркан посяга на Енрике Иглесиас

08/06/2016
Рекордьорът по мачове с фланелката на Испания - супер вратарят Икер Касияс, е голямата звезда в група D.
Рекордьорът по мачове с фланелката на Испания – супер вратарят Икер Касияс, е голямата звезда в група D.

Европейското първенство по футбол във Франция стартира на 10 юни, като в него ще участват рекордните 24 отбора. След като ви представихме участниците в групите E и F, сега идва ред на предварителна група D.

1. Хърватия

От появата си на картата на Европа като самостоятелна държава през 1991 г. Хърватия пропуска европейски футболни финали само веднъж (през 2000 г.). Изключителен футболен ген през всичките години, като в момента хърватите могат да се похвалят с основни състезатели в испанските грандове Реал Мадрид и Барселона, съответно – Лука Модрич и Иван Ракитич.

Преди старта на Хърватия на Европейското във Франция избрахме едно парче на музикалната банда от Загреб Кралйеви Улице („Кралете на улицата“, в буквален превод), основана от Миран Хаджи Велкович и Златко Петрович Пайо. С песента Romanca групата участва в песенния конкурс Евровизия през 2008 г., където се класира на трето място в единия полуфинал и на 21-о във финала.

2. Чехия

Звездата на националния отбор на Чехия е една истинска легенда – вратарят на английския Арсенал Петер Чех. Без съмнение, един от най-добрите на своя пост за всички времена ще вдъхва увереност на своите съотборници в авантюрата им „Евро 2016“.

Музикалното представяне на Чехия не може да бъде друго, освен чрез една друга легенда – всепризнатият естраден певец Карол Гот, гостувал и на нашия Златен Орфей в златните му години.

3. Испания

Двукратните европейски шампиони тръгват към защитата на трофеите си от 2008 г. и от 2012 г. Испанците се наложиха като истински хегемони на европейската футболна сцена през последните години, доминираха и на световно ниво (със златото от Мондиала през 2010 г.). Хегемонията им се разрастна и при клубните турнири, като през този сезон финалът на Шампионската лига бе между мадридските Реал и Атлетико, а в турнира Лига Европа триумфира Севиля.

Ритъм, бързина и техника – всичко това описва добре стила на испанците и най-подходящата песен за тях е безспорният хит на Енрике Иглесиас Bailando.

4. Турция

Разширяването на Европейското първенство до 24 отбора увеличава още повече желанието на Турция за добро представяне на Стария континент. Особено след милионите, които страната инвестира в строежа на стадиони и бази и в привличането на скъпоплатени звезди и треньори.

От музикална гледна точка приносът на Турция към Европа е най-вече популярният певец Таркан с най-големия си хит Hepsi Senin Mi, известен още като „ритъмът Шъкъдъм“.

от

публикувано на: 08/06/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: