Група С: Битка на метъли и рок

08/06/2016
Головата машина на Полша Роберт Левандовски е основната заплаха за световния шампион Германия в група С.
Головата машина на Полша Роберт Левандовски е основната заплаха за световния шампион Германия в група С.

Малко остава до 10 юни, когато ще започне Европейското първенство по футбол във Франция. Ред е да ви представим отборите в група С, както направихме това за група D, група Е и група F.

1. Германия

Преди две години Германия спечели световната титла, след като бе буквално като добре смазан немски танк, от който най-сериозно пострада Бразилия (загуба с 1:7 на полуфинал пред родна публика!). Апетитът идва с яденето, това без съмнение важи и за тима, воден от Йоаким Льов.

А музикалното парче, което най-много приляга на амбициите на Германия на Европейското, е хитът на метъл бандата Рамщайн – Du Hast.

2. Северна Ирландия

За родината на един от най-великите футболисти за всички времена – топ нападателя на Манчестър Юнайтед Джордж Бест, шампионатът във Франция ще бъде дебют на европейската сцена. Досега северноирландците са играли три пъти на световни финали, но никога на европейски. И дори на хартия да изглеждат като аутсайдер, всеки който ги подцени, ще има сериозни проблеми.

И макар че Северна Ирландия няма особени музикални постижения, на събитията в нея са посветени немалко песни на най-различни известни световни групи, като например тази, която ви предлагаме – Sunday Bloody Sunday на U2 от албума им War (1983 г.).

3. Полша

Жребият много често си прави интересни шеги, като за Евро 2016 той събра в една група Полша и Украйна, които само преди четири години организираха съвместно предишното европейско. Напълно логично, всички погледи в Полша са насочени към топ нападателя и голова машина на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, който да поведе „Дружина полска“. Защо наричат Роберт Левандовски „Мистър Гол“, си припомни тук. А да представи музикално Полша избрахме една от най-значимите съвременни световни прогресив рок групи – Ривърсайд, които са поляци.

4. Украйна

За раздираната от проблеми Украйна Европейското първенство във Франция е отлична възможност за добро представяне пред света. Така както Украйна го прави по традиция и в песенния конкурс Евровизия, който спечели и тази година. Парчето на Руслана Wild Dances, което триумфира като №1 през 2004 г., се превърна в голям хит тогава. В какъвто хит се надяват всички в Украйна да се превърнат и футболистите им.

от

публикувано на: 08/06/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: