Бродуей вкъщи: „Среднощно танго“

30/10/2020

Петък вечер е, следователно е време за танци! Но тъй като нашите клубове са затворени, ще трябва да потанцуваме виртуално. Това не е проблем, защото YouTube каналът The Shows Must Go On се е погрижил за това в лицето на едни от най-добрите танцьори в света. Звездите на британското танцувално шоу „Strictly Come Dancing“ и бивши световни шампиони по аржентинско танго  Винсент Симоне и Флавия Какаче ще се срещнат в бар в Буенос Айрес и ще изтанцуват една романтична история под звуците на красивото и пламенно танго. Това тяхно хитово шоу на живо, обиколило „Уест Енд“ и Великобритания, ще бъде при нас този петък, 30 октомври, а стриймът му ще започне от 21 ч. Налейте си чаша червено вино и се отдайте на едно „Среднощно танго“.

 

Една среща – партньорство до живот

 

Роден през 1979 г. във Фоджия, Южна Италия, в семейство на професионални танцьори, Винсент Симоне като че ли е нямал друг избор освен да сложи танцувалните обувки. Той самият смята, че това е било предначертано да се случи, защото „танцуването е такава огромна част от италианския живот“.

 

Година след неговото раждане в Неапол на бял свят идва и бъдещета му професионална половинка – Флавия Какаче.  Нейното семейство, състоящо се от майка домакиня и баща „шеф“ готвач не дават заявки за танцувална кариера. Когато момичето е на 4 години, семейството се мести в Гилдфорд, Англия, а на 6 вече е започнала да изучава танци, защото според майка ѝ всяко от децата трябва да има свое занимание. На 12 г. Флавия вече е спечелила множество медали и учителката ѝ предлага да започне да се състезава.

 

По това време, в Италия, младият Винсент започва дори да преподава танци, а на 16 той вече е и италиански шампион при младежите. Тогава мисленето му се преобръща и той осъзнава, че нивото му е много по-високо от това на другите и че не трябва да остави таланта си само в родната Южна Италия. На следващата година той се е преместил да учи в Гилдфорд, Англия. Там започва да взима уроци по танци при същия учител, където е и Флавия, и именно там им предлагат да започнат да танцуват като партньори.

И Симоне, и Флавия се включват в танцувалното предаване „Strictly Come Dancing“ (британският еквивалент на „Танцувай със звездите“) от четвъртия му сезон. В него и двамата танцьори си партнират със звезди до 2012 г., когато Флавия обявява, че тя и Симоне вече няма да участват в предаването и загатват, че искат да се отдадат на свои професионални проекти. Открила своя професионален партньор отдавна, две години преди да напусне „Strictly Come Dancing“ Флавия намира и своята романтична половинка в лицето на звездния ѝ партньор – актьорът Джими Мистри.

„Среднощно танго“

 

Обожаващи аржентинското танго, и негови световни шампиони от 2006 г., Симоне и Флавия съвсем естествено се насочват към тази своя страст, реализирайки своите проекти. Те дори имат танцувално приложение, наречено „Танцувай с Винсент и Флавия“, където съвсем безплатно всеки може да научи основните стъпки и да стане компетентен състезател с тяхна помощ.

 

Тяхното живо танцувално шоу, наречено „Среднощно танго“, е един красив спектакъл от латиноамерикански танци, а аржентинското танго е звездата, която продукцията възхвалява като чувствена проява на изкуството. За феновете на този жанр музикалните парчета може би ще са добре познати, но тук те са изпълнени по по-свободен, модерен и ярък начин. Създателите и изпълнители на музикалното оформление са известната танго група „Tango Siempre“, която там свири на живо.

 

Спектакълът по идея на Винсент и Флавия е продуциран от хореографката с множество награди и номинация за награда „Тони“ – Арлин Филипс. Затова не е чудно, че през 2012 г. шоуто се качва на „Уест Енд“ и започва своето страстно и много успешно пребиваване на известните лондонски сцени. Не е изненада и номинацията на представлението за награда „Оливие“ в категорията „Най-добро забавление“.

Придружени от още 10 класни танго танцьори, Винсент и Флавия превръщат сцената, преобразена в аржентински бар, в една страстна танцувална вихрушка. В нея не се разчита на диалози. Напрежението обаче се усеща. Само музиката и движенията говорят за любовната история в Буенос Айрес, в която ще бъдете въвлечени. Опияняващият град предлага страст, болка, опасност, но и приключение. Тази вълнуваща комбинация ще експлодира на сцената, а ние ще станем част от нея този петък, 30 октомври, от 21 часа и ще ни бъде на разположени, както винаги за 48 часа.

 

 

от

публикувано на: 30/10/2020

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: