TEDxSofia ще ви зареди с идеи за метаморфози

21/03/2019

Метаморфозата най-общо може да бъде описана като процес на преобразуване. С настъпването на пролетта промените в природата започват. В днешния забързан и технологичен свят вече разбрахме, че единственото сигурно нещо е, че процесите на преобразуване са неотменна част от нашия живот. На метаморфозите в различни аспекти от нашия живот и култура е посветено и тазгодишното издание на TEDxSofia – независимо организирано събитие, по модела на световната конференция TED.

 

На 13 април 13 лектори ще споделят своите идеи с публиката. Сред имената на лекторите са Александър Кюркиев, който преобразува разбирането за люто, Евгения Сарафова, която е участник в преобразуванията на приложението на географията в технологиите, Светла Иванова, която е намерила сили да се откаже от зависимостта си към наркотиците и днес работи за превенция сред учениците. Тъй като тази година периодичната таблица на химичните елементи навършва 150 години, сред лекторите е химикът Божидар Стефанов, който се занимава с нанотехнологии. Още един юбилей ще отбележим – 50 години интернет, с участието като лектор на Александър Бойчев, човек, който определя себе си като летописец на технологиите. И, разбира се, още лектори, с които можете да се срещнете в сайта на събитието.

 

Сигурно сте гледали поне едно видео от сайта на TED. Сега имате възможност да чуете на живо български лектори и да се присъедините към хората, които вярват, че добрите идеи трябва да се споделят.

 

Тази година събитието ще се състои на 13 април /събота/ в Rainbow Plazza.

 

Повече за събитието можете да откриете на tedxsofia.org.

от

публикувано на: 21/03/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: