FLC – още Мимози за феновете

28/01/2019

Голямото чакане за почитателите на Фън Лавин Криминалс приключи! Броени дни след излизането на новият им албум „Another Mimosa” , манията по групата отново отбелязва своеобразен пик. Девет години изминаха от появата на убийствения “Classic Fantastic”, eто че дойде времето ню йоркските „гангстери“ да се размърдат и да позапишат свеж материал. Поводът – двайсет годишнината от албумът им ”Mimosa”. Две от новите парчета вече успешно се въртят из Ютуб “Daylight” и “Hello Again”.

 

Стилът е същият, познат ни от добрите стари Фън Лавин – съчетание на алтернативен рок, блус, фънк и хип хоп, поднесени с голяма доза хумор и автоирония. Главните герои в музикалното криминале също са ни известни – фронтменът Хюи Морган (китара, вокали), Браян Лейсър-„Фаст“(бас, клавир, тромпет) и Франк Бенбини (ударни).

 

Ню Йорк като тема разбира се неизменно присъства в творчеството им. „Ние се опитваме да покажем какво е да си наистина от Ню Йорк. Какво е да си обикновен човек, какви неща правят хората, какво ги кара да стават всяка сутрин от леглото. Всъщност става дума за една доста по-универсална тема – как хората се справят с живота си. „, споделя Хюи.

 

След премиерата на албума, групата се стяга за кратко турне във Великобритания, Германия и Дания. България е любима концертна дестинация на Фън Ловин, да се надяваме, че няма да ни пропуснат. А докато те решават дали ще идват или не, нека си припомним с кадри едно от най-запомнящите се участия на групата – това на ”Green Sound Festival” в Букурещ, през август 2015 г.

 

 

 

от

публикувано на: 28/01/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: