Dirtmusic: световна премиера на „Аларма Пънк Джаз“

17/05/2018

Подгряващ концерт на Surbahar Live Band.

Тази вечер ще е много специална, защото на сцената на *Mixtape 5* ще се срещнат светове.  Легендарните Dirtmusic правят световна премиера на новата си концертна програма, а други две легенди – фестивалите „Аларма Пънк Джаз“ и „Армосферик“ обединяват сили за нещо още по-мащабно от концерта на Oresund Space Collective, който направиха заедно преди точно една петилетка. Започваме точно в 21:30 ч. със Surbahar Live Band на Павел Стойчев, един от основателите на „Артмосферик“.

Dirtmusic, както се убедихте от вчерашната ни среща с тях в БНР, са носители точно на онези идеи, традиции, схващания за света, които ни помагат да останем хора и да запазим разсъдъка си в днешните времена, ако трябва да перифразираме една сентенция на единия от тримата им фронтмени – Мурат Ертел от „Баба Зула“. Това във философски план. А в чисто естетически можем да кажем, че на фона фаст-фууд риалитито, в което живеем и което „обезглавява цели поколения“ (по думите на друг един визионер на нашето време – Васко Атанасоски), срещата с нещо толкова истинско, могъщо и неподправено като Dirtmusic определено облагородява и ни кара да вярваме, че все пак някакво утре е възможно, колкото и социалната, политическата и квази0културната ни среда (три имена на едно и също нещо) да се опитва да ни опровергае. Ха, вижте, май поне лъч светлина проби облака.

фотограф: Буря Пандова
Фотограф: Буря Пандова.

Заповядайте. На сцената в 22:30 ч. излизат Dirtmusic в състав Хюго Рейс, Крис Екман, Мурат Ертел, Милан Цимфе. А веднага след тях, в полунощ, и idmt, дуото на Kliment и Cinnamint от екипа на „Артмoсферик“. Това е вашата вечер. Не я изпускайте!

Концерт на Dirtmusic и idmt.

Билети все още има в системата на EpayGo и на касите на EasyPay, ще има и на входа. А следващата седмица „Аларма Пънк Джаз“ продължава с италиански джаз и шведско-арменски авангард-фолк. Вохчарохч.

от

публикувано на: 17/05/2018

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: