Пънк-джаз лейбъл на седмицата: Sacred Bones Records

10/10/2019

Дарк-синт-нойз-дроун-ембиънт-психеделик-транс-пост-електро-рокендрол… Окей, жанровата върволица е на практика безкрайна, така че още в началото уточняваме, че става дума за нюйоркски музикален лейбъл, създаден през 2007-а и вече 12 години успешно опериращ с цялата тази музикална вселена. Sacred Bones Records включва в каталога си десетки издания на всеобщи любимци като Moon Duo, Мариса Нейдлър, Зола Джизъс, The Soft Moon, Crystal Stilts, Follakzoid (които ще свирят за първи път в България следващата седмица, на 17 октомври, по покана на „Аларма Пънк Джаз“), Дийн Хърли, Йозеф ван Висем,  Алекс Хан Хунтай (последните двама вече са гостували на концертната серия на „Аларма“, припомняме – б.а.), Джули Крус, The Men… Tози списък май стана още по-дълъг!… Но как да го прекъснем, като точно тук идват и имената на трима знакови за края на XX и началото на XXI век филмови режисьори, които през последните години издават музикалните си албуми именно за Sacred Bones: Дейвид Линч, Джон Карпентър и Джим Джармуш. E, точно такъв 48-часов уикенд сме ви спретнали за 12 и 13 октомври на Пънк-Джаз стрийма на Бинар!

 

 

Sacred Bones Records са провъзгласени от The Wire за „един от най-добрите американски лейбъли за последните години“ още през 2011г., а Billboard Magazine ги нарежда в своя Топ 50 на независимите музикални къщи в Новия свят. Сред най-успешните групи на лейбъла за последните шест години са именно чилийците Follakzoid, които съчетават енергията на психеделик- и краут-рока с предколумбовия ритуален хаос и съвременната техно-музика. Създателят на групата Доминго Гарсия-Уидобро (Domingae Garcia-Huidobro) също е филмов режисьор и музиката към дебютния му пълнометражен филм „Partir To Live“ (2015), създадена в съавторство с майстора на лютнята Йозеф ван Висем, също може да се чуе в каталога на Sacred Bones, съответно – и на Пънк Джаз стрийма на Бинар този уикенд.

Специални предавания за Follakzoid и Sacred Bones Records по БНР очаквайте на 11 октомври, петък, по „Хоризонт“ („Пулсиращи ноти“ след новините в 20:00ч.) и на 16 октомври, сряда, по програма „Христо Ботев“ („Аларма“ от 21:30ч.), а за Бинар сме подготвили и интервю с китариста Гарсия-Уидобро, което ще излезе в началото на следващата седмица. Билетите за 17 октомври в системата на EpayGo и на касите EasyPay прогресивно намаляват, тъй като B-Side-залата на клуб  *Mixtape 5* е с капацитет точно 150 човека.

 

 

от

публикувано на: 10/10/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: