Аларма Пънк Джаз представя: Follakzoid и OOHS! на живо в *Mixtape 5*

17/10/2019

Краут-рок, психеделик-транс, междупланетни пулсации и любовни песни, изсвирени 6.7 пъти по-бавно (каквото е съотношението на времето, необходимо на Плутон да обиколи Слънцето, спрямо това, за което Земята прави такава една пълна обиколка), очаквайте на 17 октомври (четвъртък) малко след 21ч. в B-Side залата на клуб *Mixtape 5*.

 

Вечерта на „Аларма Пънк Джаз“ започва точно в 21:30ч. с дуото OOHS!, поименно Максим Мокдад и Margg Names (Маргарит Алексиев от 1000 Names), чието ново пълнометражно (касетъчно) издание „Plutonic Love Songs“ със своя „Проточен пролог“ и своя „Епичен епилог“ съвсем закономерно в момента е и „Ал-Буум на седмицата“ на 24-часовия Пънк Джаз стрийм на Бинар (три пъти дневно – от 00:00, 12:00 и 18:00ч.)…

 

Кои са OOHS! пък и как създават музиката си можете да чуете в интервюто ни с тях, правено това лято по повод излизането на новия албум.

 

 

 

Десетина минути след приключването на сета на OOHS!, т.e. малко след 22:20ч., на сцената ще излязат и главните герои на вечерта – чилийците Follakzoid, които идват за първи в България. Follakzoid са дълго чакана у нас група. Създателите на формацията Доминго Гарсия-Уидобро и Диего Лорка определят музиката ѝ като интуитивна и основаваща се на предколумбови културни и музикални кодове. Последният им засега албум „I“, който излезе за независимия бруклински лейбъл Sacred Bones Records през август, е продуциран от митичния Уве Шмид (Atom TM, или ако предпочитате Senor Coconut), чиито аналогови синтезатори оцветяват общото звучене с цялата палитра от честоти и нюанси, която е необходима, за да се разкаже такава една компресирана до един час история на безкрайността.

 

„Нашият наративен метод в музиката разчита на интуицията на зрителя/слушателя, който се явява основна част от разказвана история – като чувстващия или очевидец“ – Доминго Гарсия-Уидобро (Domingae Garcia-Huidobro), китарист и създател на Follakzoid

 

 

от

публикувано на: 17/10/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: