Зигфрид с ембиънт-джаз концерт в Първо студио на БНР

13/03/2018

Зигфрид отново е гост на „София филм фест“, което е добър повод да го чуем и в Първо студио на БНР  на 14 март, сряда, с отваряне на вратите от 21:00 ч. и начало в 21:30 ч. – със съвсем нова музика. Това е извънреден концерт-подарък едновременно от Зиг, „София Фим Фест“ и „Аларма“.

Един от най-самобитните творци в съвременното европейско ъндърграунд кино – Зигфрид Дебребан, е добре познат на българската публика не само с филмите си „Санса”, „Луиз – втори дубъл”, „Киногама” 1 & 2, „Детски истории“ (всичките показвани на „София Филм Фест”), но и с различните си музикални превъплъщения на софийска, бургаска, русенска и т.н. сцена.

Зигфирд в БНР (архив на "Аларма", 2009г.), фотограф: Ивайло Иванов
Зигфирд в БНР (архив на „Аларма“, 2009 г.), фотограф: Ивайло Иванов.

Тази година отново е гост на „София филм фест“ с най-новия си филм „Рига (Първи дубъл)“, който има четири прожекции в рамките на 22-рото издание на фестивала – на 17 март от 20:30 ч. едновременно в Дома на киното и в културен център G8, на 19 март от 20:00 ч. в кино „Одеон“ и на 25 март от 19:30 ч. във Френския институт.

Музикант по образование, Зиг сам пише музиката към филмите си (доколкото можем въобще да говорим за музиката във филмите му като за отделен компонент, а не като за част от цялото), а и за филмите на други световноизвестни кинотворци от последните две поколения – Сергей Бодров, Гука Омарова и др. В ранните албуми на Зиг участват музиканти от величината на Стив Лейси, Ерик Трюфа и Иври Гитлис, наред с ъндърграунд артисти от хип-хопа до авангард-фолка. У нас през годините е излизал на сцената с Трюфа, Артис Орубс, Скилър, Янка Рупкина (за която очакваме да му гостува и на този концерт), Стоян Янкулов, „Авигея“, Иван Шопов и др.

Четирима от присъстващите на концерта в БНР ще си тръгнат с двоен билет за една от четирите прожекции на „Рига (Първи дубъл)“ в рамките на „София Филм Фест“ (вижте датите по-горе).

от

публикувано на: 13/03/2018

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: