Tamsaule и E.U.E.R.P.I. в Първо студио на БНР

11/10/2017

Заповядайте на още един специален концерт в Първо студио на националното радио, организиран от радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“.

Tamsaulе е литовскa певица, авторка на текстове и композиторка. Нейното творчество носи елементи на атмосферичен ембиънт, уърлд и експериментална музика. Песните й, изпети на родния й език, създават разнообразни и уникални звукови пейзажи и съхраняват автентичността на симбиозата на култура, език и личен опит.

Tamsaule винаги търси чисти звуци (от глас и инструменти), често използвайки и по-тъмни тембри. Има три издадени албума. Tamsaule пише и поезия, от време на време я публикува в списания. Тук и сега тя ще представи очаквания с нетърпение съвместен проект с българския артист E.U.E.R.P.I., с когото на 2 октомври издадоха първия си съвместен албум – Interflow.

SNIMKA_1

E.U.E.R.P.I. е солов проект на Мирян Колев, създаден в края на 2011 с основна цел да представя музиката като вид експресия или с други думи – да може да предаде емоции и мисли под формата на звук, в максимално чист вид, без да се пречупват и слагат в рамки. Жанрът е експериментален ембиънт, но това е обща дефиниция. Музиката му е композиционно-импровизационна, което значи, че върху един изграден звуков скелет се импровизира и всеки отделен музикален пърформанс е различен, пряко влияещ се от настоящия момент, мястото на представяне и атмосферата.

За последните 4 години, откакто проектът е активен има над 100 музикални пърформанси в България, Румъния, Сърбия, Чехия, Словакия, Австрия, Германия, Дания, Норвегия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Ирландия в различни пространства и на различни фестивали – от малки интимни арт-кафета и галерии, през ъндърграунд клубове и йога студиа до катедрали, пещери и летища, както и различни музикални, филмови и арт фестивали.

IMG_1703[1]

Често пърформансите са и колаборативни – както с други музиканти, така и с различни визуални артисти, пърформанс артисти, танцьори. Така беше и миналия месец на участието му на международната резиденция в храма Hwaeomsa в Южна Корея, където участва заедно с музиканти от Япония, Кабо Верде, Ливан, САЩ и Холандия. Новият му солов албум Ungrounded излезе това лято.

Програмата на концерта тази вечер ще включва кратко инструментално въведение от E.U.E.R.P.I., представяне на живо на съвместната програма на двамата и обработки на литовски фолклор в ембиънт аранжименти от Tamsaule.

от

публикувано на: 11/10/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: