Петък вечер с No No Instigator и Абсолютно начинаещи

21/07/2017

„Абсолютно Начинаещи“ излизат на сцената в 22:30 ч. 

Концертът на хърватското трио No No Instigator стартира в 23:30 ч. 

Тройната коалиция Alarma Punk Jazz, Neu Berlin и Live & Loud открива летния дарк/пънк/уейв сезон този петък на „Позитано“ 8 с две много специални групи.

No No Instigator е трио от Загреб в най-добрите осемдесетарски и деветдесетарски традиции, на което обаче съвсем не му липсват и свежи идеи, съзвучни по-скоро с катастрофалния XXI век, в който на всички ни е отредено да завършим живота си (един ден).

No_No_Instigator_1

Първият им албум ще бъде готов наесен, а дотогава им предстоят над 30 концерта – цяло балканско турне и доста концерти на запад от екс-югославските ширини (Швейцария, Германия и пр.). В звученето им могат да бъдат открити всякакви познати влияния – Joy Division, The Cure, Front 242, Kraftwerk, Dobri Isak, Šarlo Akrobata, Paraf и т.н., а познанството си с тях дължим на нашия добър приятел и дарк-уейв/рокендрол легенда Горан Лаутар, който в началото на миналото лято също профуча през София и Пловдив с проекта си Neon Lies.

Това, че No No Instigator са от същата кръвна група като Neon Lies, е несъмнен факт, имайки предвид и факта, че освен авторските си песни, на концерти често се представят и със свои аранжименти на някои от най-големите ъндърграунд хитове на Neon Lies като емблематичната песен Sex Without Faces. Иначе имат и песен, посветена на ъдърграунд иконата Лидия Ланч, песни за въображаеми котки, които са по-добри приятели от въображаемите приятели, песни за липсата на талант и въобще интересни истории за разказване, които съвсем не са в конфликт с импулса да подскачате като луди на техен концерт.

Absolutno_nachinaeshti

Специалните гости на концерта на хърватите този петък са Абсолютно Начинаещи“. Те, разбира се, въобще нямат нужда от представяне. От дълго време чакахме легендарната група на Симеон Воев и Константин Гюров да се появи в афиша на „Аларма“ – и ето я на: в обновения състав, в който работят вече половин година и в който подгряваха She Past Away през януари. Със сигурност ще чуем и някои съвсем нови песни.

No_No_Instigator_2

Вратите на клуб Live & Loud отварят в 21:30 ч., „Абсолютно Начинаещи“ ще излязат на сцената в 22:30 ч., а No No Instigator – в 23:30 ч. После (цяла нощ) ще има и афтър-парти.

На следващия ден, събота – 22 юли, No No Instiugator продължават турнето си към Пловдив, където ще свирят в 21:30 ч. в Bee Bop Café. Това е и една от последните ви възможности да се позабавлявате с качествена инди/пост-пънк/даркуейв музика на живо преди големите августовски жеги да се настанят трайно между тепетата.

По повод двойния празник целият петък и събота на Пънк Джаз стрийма на Бинар ще звучи хърватски пост-пънк и даркуейв от 80-те, та чак до наши дни.

 

от

публикувано на: 21/07/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: