Концерт на Nocktern, The Bedlam Club и krāllār

21/10/2016

nnnnn

Nocktern е самостоятелен проект на Стоимен Стоянов (Them Frequencies), започнал през 2012 година, експериментирайки с традициите в класиката и джаза. През последната година към него се присъединяват Лоран Пеш (La Mine De Rien) – контрабас, Шарл Гиро (Hurdy-Gurdy) – цигулка и Иван Андреев (Auditory Ossicles) – барабани. Първата им поява беше инициирана това лято от радио фестивала „Аларма Пънк Джаз“ редом до Kayo Dot и Khara. Предстоят поредица от концерти, представящи дебютния им албум No Sugar Added, който ще се появи под формата на CD и касета през декември.

krāllār е експеримент в полето на drone/noise музиката, зад който стои Иван Шентов (Feedbacker, КПД-0). Стена от звук, изживяване на ръба на нервна криза, суров минимализъм, намерени звуци и препарирана китара са само част от нещата, до които ще можете да се докоснете на 21 октомври. По-рано през 2016 излезе и нов албум на krāllār – с марката на  Gravity’s Rainbow Tapes. Mожете да го чуете тук.

The Bedlam Club е интернационален инструментален синематик пънк- джаз проект, появил се в София, България в деня на Апокалипсиса- 22-ри декември 2012. Първоначално бандата се казва Ghostnote и е създадена от Самюъл Покро (Франция) – клавири и кларинет и Тавис Престън (Шотландия) – контрабас. Двамата вече са свирили заедно в друга Софийска банда наречена Mad Maria. Първият им самостоятелен концерт като Ghostnote е през 2013г. именно на сцената на Чешкия център (по покана на „Аларма Пънк Джаз“). Там двамата се запознават с барабаниста Дмитрий Ягодин (Kaka Siara, Reactija, Jezzve) и от лятото на същата година вече са трио. За пръв път като трио участват на фестивала „Нищо подобно“ в Стрелча (август, 2013). През октомври 2013 към тях се присъединява и перкусионистът Георги Попов, с което квартетът се оформя. Последният им концерт като Ghostnote е в клуб Maze през октомври 2013 като подгряваща група на King Automatic (отново по покана на фестивала „Аларма Пънк Джаз“). После бандата сменя името си на The Bedlam Club и към днешна дата може да бъде описана като пънк с ретро-синематик елементи и джаз привкус. Участията им са многобройни, като към актива им можем да прибавим и джаз-четенията, посветени на 100-годишнината от рождението на Хулио Кортасар.

 

от

публикувано на: 21/10/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: