Hugo Race & The True Spirit уикенд на Пън(к) дЖаз стрийма на Бинар

23/10/2015

TS

По-малко от седмица остана до 29 октомври, когато първото европейско турне на австралийската група на Хюго Рейс The True Spirit от 2009г. насам ще започне… именно от София (клуб *Mixtape 5*, B-Side). И именно от Alarma Punk Jazz. По този повод на Пънк Джаз стрийма на Бинар за този уикенд (на 24 и 25 октмври) сме ви спретнали нещо като близо 48-часова разходка из творчеството на Хюго Рейс, която включва, разбира се, не само 16-те албума на групата от последния четвърт век, но и Fatalists, и Dirtmusic, и ранното творчество на Хюго с The Wreckery и с Nick Cave & The Bad Seeds.

Единствено в часовете от 00:00 до 03:00, от 12:00 до 15:00 и от 18:00 до 21:00 ще слушате музика, която не е на Хюго, а на друг един наш приятел – Радуан Гази Мумнех (Jerusalem In My Heart), чийто албум If He Dies, If If If If If If е албум на седмицата на Пънк Джаз стрийма. Тук е мястото да обявим и този концерт, между другото – на Jerusalem In My Heart – на 15 ноември в Чешкия център, като подгряващо събитие на филмовия фестивал Sofia MENAR (в партньорство с „Аларма“ и видео стрийм на живо по Бинар).

Но да се върнем на Хюго. На соловото турне, което той направи в началото на лятото, разбира се, имаше загатване и за предстоящия концерт на The True Spirit – нека си го припомним с песента Beyond Babylon от албума Taoist Priests от 2006г., изсвирена в солов вариант в рамките на 13-ия сезон на Alarma Punk Jazz.

Хюго Рейс & The True Spirit идват в София и със сигналните бройки от две нови издания – 10-инчовата плоча False Idols (Glitterhouse Records) – ЕР, включващо 5 песни от същия тригодишен период, който групата прекарва затворена в студиото си в планините над Бризбейн (тях ги няма в пълнометражния нов албум, който излезе през май – б.а.) и Live In Brussels (Gusstaff Records) – ранен концерт от началото на 90-те, който ще види бял свят за първи път следващата седмица.

 

 

от

публикувано на: 23/10/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: