Втори концерт на King Automatic след филма за Voodoo Rhythm

17/10/2015

Тази година явно ни върви на двойни концерти, защото точно 4 месеца след двата солови концерта на Хюго Рейс в София (на 11 и 13 юни), съответно в *Mixtape 5*, B-Side и в Първо студио на БНР, и King Automatic, който иначе си беше планирал почивен ден преди Истанбул, реши не просто да представи филма на Марк Литлър за Voodoo Rhythm Records, но и да изнесе пълнометражен концерт в Чешкия център след прожекцията. Така че ако сте го изпуснали или ви се идва пак…

Филмът започва точно в 19:00ч. на „Раковска“ 100, продължава около два часа, така че след кратка пауза в 21:30ч. и King Automatic From Outer Space се изстрелва на сцената. За втори път в рамките на два дни! Прожекцията на Voodoo Rhythm – The Gospel Of Primitive Rock’n’Roll е съвместно дело на Alarma Punk Jazz и фестивала за документално кино Sofia Biting Docs с медийното партньорство на Go Citizen!, които за пръв път насочиха вниманието на тукашната публика към този филм преди цяло десетилетие. Иначе филмът не се намира дори в IMDB, да не говорим за торент-сайтове, така че възможността не е за порпускане.

Десетте истории, от които се състои лентата, са разказани от създателите на тази сцена в Европа и отвъд океана. В него се срещаме лице в лице със самия Преподобен Бийт Целер, когото имахме честта да гледаме в София миналата година, както и с „погребалния психо-славянски оркестър“ с арменски, швейцарски и новозеландски корени The Dead Brothers (любимци на Том Уейтс), с краля на индийския рокендрол Кинг Кхан и с много знайни и незнайни субкултурни и нишови ъндърграунд герои на дяволската музика от нови и най-нови времена.

Reverend Beat-Man

 В примитивния рокендрол всичко е невероятно просто – не е като някаква цветиста музика с много акорди. Примитивните рокендрол банди могат да свирят на един акорд и за да правиш примитивен рокендрол ти трябва една-единствена струна.

 

 

от

публикувано на: 17/10/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: