Voodoo Rhythm уикенд с King Automatic на Пънк Джаз стрийма

10/10/2015

King_Automatic_2

Измина точно една година от концерта на Преподобния Бийт Целер в рамките на Alarma Punk Jazz. И две години от първия Voodoo Rhythm-концерт, организиран някога в България (пак от същия фестивал). Сега, следващия петък, на 16 октомври ни предстои повторна среща с King Automatic From Outer Space. Още две такива години с рокендрол-октомври (примерно с Roy & The Devil’s Motorcycle и Bob Log III) и вече ще можем спокойно да говорим за традиция!

Но дотогава нашата роля е просветителска. И именно поради това сме ви спретнали цяла 48-часова съботно-неделна плейлиста, която да ви отвори ушите и душите към мътни и примитивни ширини и измерения в Дяволската музика, с които широката общественост не винаги е много наясно, но пък и няма нужда да е. На 1о и 11 октомври, когато и да цъкнете на Пънк Джаз стрийма на Бинар, ще попаднете само на хубави работи – Thee Butchers Orchestra, The Dead Brothers, King Khan & The Shrines, Becky Lee & The Drunkfoot, The Jackets, Andy Dale Petty, Jerry J. Nixon, Die Zorros, The Juke Joint Pimps, Wau y Los Arrrghs!!!, Movie Star Junkies и още много знайни и незнайни, стари и нови, шумно-разтърсващи и тихо-психеделични герои на лейбъла на Бийт Ман Voodoo Rhythm Records. От Берн, Валенсия, Обединените Американски Щати, Лотарингия и Нова Зеландия. Ще имате възможност да чуете неколкократно и новия албум на King Automatic & His One Man Concert Orchestra Lorraine Exotica.

Новият албум противопоставя Лорен (Лотарингия) на понятието „екзотика“, имайки предвид, че това са две напълно изключващи се неща. Но резултатът е нещо доста екзотично – блус, рокабили, калипсо, френски шансони, ямайски и африкански ритми и много примитивни звуци, конвертирани в един общ рокендрол пъзел, издържан напълно в стилистиката на родения в Нанси Джереми Малис.

KING_AUTOMATIC_1

А тук неслучайно публикуваме фотография на King Automatic, правена от Марк Литлър. Марк Литлър е режисьор на филма „Вуду ритъм: The Gospel Of Primitive Rock’n’Roll“, който ще покажем в Чешкия център в деня след концерта (т.е. на 17 октомври) в рамките на фестивала Sofia Biting Docs. Приятно слушане… И помнете, The postman only rings twice, but the astronaut rings for eternity, както пеят The Jackets в най-новото издание на Voodoo Rhythm Records.

 

от

публикувано на: 10/10/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: