Ambient Folklore: премиера на албума Carmina Veris в Първо студио

02/10/2015

2 октомври 2015 (петък) – 21:30 ч.

Ambient Folklore (или поименно Петър Делчев, Татяна Йосифова и Евгени Чакалов с гости Калин Йорданов и Юлия Узунова) ще представят дебютния си албум Carmina Veris в Първо студио на БНР довечера в рамките на платформата Alarma Punk Jazz.

С фестивала Alarma Punk Jazz музикантите от Ambient Folklore имат вземане-даване още от самото му създаване. Татяна Йосифова участва с предишната си формация Davvid Project през 2009 г., когато Davvid закриха първия едноседмичен Alarma Punk Jazz Fest в Първо студио, а година по-късно имаха и самостоятелен концерт в Чешкия център, а и подгряваха несъществуващите вече Handsome Furs в „София Лайв Клуб“. Петър Делчев е участвал с „Кайно Йесно Слонце“ на най-първото sold-out издание на „Аларма“ в Чешкия център през 2012 г. Евгени Чакалов пък дебютира като един от най-добрите радио-преводачи в ефир, с които нашето предаване някога е работило. Албумът е съвместно дело на Ambient Folklore и друга една формация за средновековна музика – Der Dudelgeist, където участват Евгени и Калин.

Като Ambient Folklore музикантите са участвали два пъти в рамките на Alarma Punk Jazz – веднъж като съвсем млада група през 2013 г. заедно с шотландския бард Саймън Кемпстън и тази година като подгряваща група на Йозеф ван Висем – концерт, който Бинар засне и излъчи.

Като загрявка за концерта довечера ви предлагаме серия интервюта с тримата, излъчени в ефира на програма „Христо Ботев“ през последните две-три седмици:

За финал на този текст ви предлагаме един съвсем пресен запис от VI-ия Арт форум „Без граници“ в Балчик, който се проведе миналия уикенд. Това е пиесата Amor, в която Евгени свири на контра китарата на Петър, а довечера (преди броени минути разбрахме) ще я изсвири за първи път и на ирландско бузуки.

И последно напомняне: вратите на Първо студио отварят в 21:00, а концертът ще започне точно в 21:30 ч. Ще има и много копия от диска. А двама от присъствалите ще си тръгнат със специални награди – двоен билет за концерта на Guili Guili Goulag & The Big Nose Attack, организиран от Alarma Punk Jazz и Wrong Fest тази неделя (4 октомври, клуб *Mixtape 5*, B-Side), и двоен билет за премиерата на четвъртия студиен албум на „Кайно Йесно Слонце” – в Първо студио на 19 октомври.

от

публикувано на: 02/10/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: