Училището за радио на БНР

18/02/2014
Бинар
Фредерик Франц и Радослав Якулов

Започва “Училището за радио“ на БНР съвместно с Медийната академия на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕBU). Първият етап на обучението ще е 4-дневен семинар. През това време 11 опитни и активни журналисти и редактори от БНР ще се научат как най-ефективно да предават своите професионални знания и опит на колегите си.

Лектор е Фредерик Франц, преподавател в Медийната академия на EBU, който вече е осъществил подобен успешен проект в Алжирското радио през миналата година.

Основната цел на семинара е да даде на участниците инструментариум за конструиране на квалификационни курсове в различни сфери на радиожурналистиката.

“Училището за радио“ на БНР е част от управленската концепция на Радослав Янкулов и ще бъде в шест етапа. В края на март предстои вторият семинар с лектор от Училището по журналистика в Монпелие (Франция). Клаудио Капон, вицепрезидент на EBU, ще е гост за един ден на този етап. Италианецът ще раздаде дипломите на участниците в курса и ще се включи в процеса на селекция на младите кадри, които ще бъдат обучавани от нашите колеги.

Всички лектори ще продължат връзката с участниците и чрез дистанционно обучение.

“Днес е един от щастливите дни в моята кариера на журналист, като човек, който е отдал живота си на радиото. Винаги съм твърдял, че в БНР работят много добри журналисти, истински професионалисти, които са готови да споделят своя опит да предадат своите умения и знания. Благодаря на EBU и господин Франц за това, че дойде при нас и подкрепи проекта“, каза Радослав Янкулов по време на откриването на “Училището за радио“ на БНР. “Обучението ще се провежда в БНР, като първата група на обучаващите ще бъде съставена само от колеги в радиото. Сигурен съм, че ще привлечем за участие и колеги от други медии, които имат желание да усъвършенстват уменията си.“

От своя страна Фредерик Франц изрази надеждата, че медийният проект ще бъде изключително успешен.

Проектът “Училище за радио“ на БНР е осъществен с финансовата подкрепа на програмата за партньорство на Европейския съюз за радио и телевизия.

Бинар ще излъчи на живо официалния старт на обучението.

Училището за радио на БНР

https://www.youtube.com/watch?v=NQ7qwZYUVC0

Бинар

от

публикувано на: 18/02/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: