14-а Правна асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия

11/10/2017

14-а Правна асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (14th EBU Legal and Public Affairs Assembly)

На 12 и 13 октомври 2017 г. Българското национално радио е домакин на форума в хотел „Хилтън“, София. Участниците от над 80 делегати от 40 медийни организации от 27 държави дискутират „Управлението на обществените медии в цифровизирания свят“.

В основната тема на срещата са включени и няколко презентации: „Цифрови промени в обществените медии“ – Жан Филип Де Тендер (EBU), „Добри практики в управлението на обществените медии“ – Михаел Вагнер (EBU), „Прилагането на нов модел във Великобритания“ – Гарет Бар (OFCOM), „Българският пример“ – Милен Митев (БНР).

Другата важна тема – „Единният цифров пазар“, ще бъде разгледана в контекста на Европейската директива за аудио-визуални медийни услуги, авторското право, телекомите и електронната търговия.

Правната асамблея на EBU събира два пъти годишно ръководителите на юридически отдели и специалистите по медийно и авторско право на обществените радио и телевизионни организации, членуващи в EBU. Участниците в асамблеята дискутират актуални проблеми, свързани с европейските политики и регулацията на обществените медии, авторските и сродни права, публичните отношения, използването на радиочестотния спектър, събирането и използването на данни на потребителите и други въпроси от значение за работата на обществените медии. Асамблеята взема решения за посоката, в която да бъдат насочени усилията на EBU за затвърждаване на позицията на обществените медии в Европа. Тя задава основните задачи на Правния комитет и на Юридическия отдел на EBU.

*Официалните езици на асамблеята са английски, френски и руски.

от

публикувано на: 11/10/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: