Fly We To The Moon + Греъм Рейнолдс в Чешкия център

04/06/2015

4 юни (четвъртък) – 22:30ч.

Още една интересна колаборация – от една страна организаторски (между Сдружение за съвременно изкуство „Нейно Величество Тенджерата Под Налягане” и „Аларма Пънк Джаз”) и от друга – на сцената (между Fly We To The Moon и американския композитор Греъм Рейнолдс) – предстои тази вечер в Чешкия център на „Раковски” 100. Името на Греъм Рейнолдс можем да свържем с музиката на успешни филмови продукции като „Преди полунощ“ (с участието на Итън Хоук и Джули Делпи) и „Камера потъмняла“ (с Робърт Дауни-джуниър и Уинона Райдър), а в София композиторът пребивава и по театрална линия – на 9 и 10 юни 2015 г. в Мозей ще се проведе Театралният процес върху езика, тялото и неживените животи – творческа среща между режисьорите Джени Ларсън и Ида Даниел, както и между композиторите Греъм Рейнолдс и Тодор Стоянов. Намерението на четиримата артисти е в рамките на няколко дни да обхванат и покажат целия театрален процес – от предварителната работа до представлението. Събитието е насочено към хора – професионалисти или любители, които се интересуват от цялостното развитие на един театрален спектакъл и различните етапи на работата в него…

В концертна конфигурация обаче ще видим Греъм Рейнолдс и Тодор Стоянов на акустични и синтетични клавиши (заедно с Росен Захариев – тромпет, перкусии и Александър Даниел – баранбани) за пръв път именно довечера в Чешкия център. Триото (и квартетът, когато имат възможност да са квартет с Георги Дончев) Fly We To The Moon е изключително добра колаборативна формация – едновременно със свой собствен разпознаваме звук и с достатъчно място за гости-музиканти, в какъвто състав ги видяхме и преди месец и половина заедно с Пит Джъдж и Пол Уайгинс от бристълското ню-джаз дуо Eyebrow.

https://youtu.be/ckX08DJC5Nc

Концертът ще се предава на живо и документира от Бинар като част от видео фонда на БНР, в който вече влязоха първите концерти на някои нови български групи и артисти и първите български концерти на някои световни ъндърграунд величия, гостували на „Аларма Пънк Джаз” през последните две години. На концерта ще се разиграят и две двойни покани за следващите две събития на „Аларма” – концертите на Voodoo Healers на 6 юни и Хюго Рейс на 11 юни.

от

публикувано на: 04/06/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: