King Dude by Alarma Punk Jazz & Rawk’n’Roll

30/05/2015

„Маркобесният каубой“ от Сиатъл Томас Джеферсън Каугил в София.

За да завърши едно дълго и плодотворно турне и да възвести следващия си албум Songs Of Flesh & Blood. 

Имате рядката чест да съпреживеете песни като Barbara Anne, Vision In Black, Lucifer’s The Light Of The World и Witch’s Hammer, изсвирени в чист акустичен вариант (така, както са и възникнали) и изпети от един глас, който не отстъпва по дълбочина и магнетичност нито на Джони Кеш, нито на Джейсън Димайс.

Угощението на духа започва с „музиката за изоставени къщи” на софийското дарк-дроун дуо Leaver  , следва половинчасов пърформанс на Foie Gras от Сан Франциско, Калифорния – на границата между „Туин Пийкс”, Патси Клайн и Burzum… И накрая – и самия King Dude – от плът и кръв, както се казва.

Събитието е съвместна продукция на Alarma Punk Jazz и Rawk’n’Roll, a ето как виждат светлината и мрака самите главни герои:

KING DUDE пред Rawk’n’Roll

„За мен музиката е по-скоро светла. И въпреки че в моята музика има множество мрачни моменти, не чувствам нещата точно мрачни. Разбира се, във всяка добра история трябва да има елемент на трудност, страдание, мрак, превратости на съдбата, през които героят да премине. Да, има мрак в тези истории, които разказвам, но те не са трагедии. Смятам, че повечето ми песни са доста светли по един топъл и сърдечен начин, което сигурно е резултат от луциферианската ми вяра“

FOIE GRAS пред Rawk’n’Roll

„Смятам, че съществува дуалистичност във всичко, което правиш. И ти трябва просто да се възползваш от нея, и от светлото, и от тъмното – за да ни е по-добре и на нас самите, пък и на хората около нас. И трябва да припознаем тези две страни у себе си, а не да се опитваме да се борим с тях, защото е и невъзможно.“

LEAVER пред „Култура“

„Сякаш има някаква светлина, която идва от счупените прозорци…“

от

публикувано на: 30/05/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: