Portable Elephant + Acrossthevacuum в Чешкия център

15/05/2015

Заповядайте на още една световна премиера в Чешкия център.

В рамките на 13-ия радио фестивал Alarma Punk Jazz на програма „Христо Ботев” – след първия самостоятелен софийски концерт на Doesn’t Frogs (февруари т.г.) и дебюта на сцена на Comasummer (март т.г.) иде ред на един organic drone/ambient проект, който вече мнозина очакват с любопитство – особено след изданието на нет лейбъла „Махорка” с оригинални препрочити на “Пинк Флойд” One Of These Tributes, Vol.1: Set The Controls.

Acrossthevacuum, чийто поглед към Set The Controls на „Флойд” е и най-дългата пиеса в компилацията (над 30 минути), са Асен Сантев (Thryst, Upyr) и Боян Аврамов (Teeth Of Divine, Aeon Sessions) и в събота ще представят за пръв път пред публика авторското си творчество, което се надяваме скоро да видим и обособено в албум.

За събитието специално от Русе пристигат и Portable Elephant – вече добре познат на публиката drone/ambient/psychedelic  проект с главни действащи лица Ангел Драганов (Polygon Ring, Saint Null) и Калоян Иванов (TFSL), възникнал в близкото минало не без участието на Боян Аврамов, между другото. През последните две години Portable Elephant са редовни гости на Alarma Punk Jazz, където са делили една сцена с групи и музиканти като Keira Is You (Полша), King Automatic (Франция, Voodoo Rhythm Records) и Weinberger (Австрия), както и на фестивала „Артмосферик”. Заедно с Weinberger и singer-songwriter/ambient/drone дуото Leaver Portable Elephant записаха и издадоха за „Махорка” импро-пиесата Raincircle (Live In Dom Kafe) – нагледно доказателство за неведомите сили и пътища в музиката, които могат да съберат музиканти, пътуващи в различни посоки за различни фестивали, в едно малко „тук и сега”, което да остане в историята.

За визията на концерта ще се погрижи YvesO (Studio Dauhaus)

Музика на Acrossthevacuum, Portable Elephant, T.F.S.L., Polygon Ring, Teeth Of Divine и други проекти на участниците можете да слушате от 00:00, 09:00 и 18:00ч. на 16 май на Пън(к) Джаз стрийма на Бинар, а довечера (15 май, петък, от 21:30ч.) музикантите ще гостуват и в предаването „Аларма“ по програма „Христо Ботев“.

На концерта ще се разиграят три двойни покани за следващите три концерта на „Аларма“ – една за King Dude (30 май), една за Voodoo Healers (6 юни) и една за Hugo Race (11 юни).

от

публикувано на: 15/05/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: