Как да преодолеем Свети Валентин

13/02/2015

jason_valentine_by_dixxiemae-d367i2n

Свети Валентин – денят на влюбените тропа на вратата. Как да го преодолеем, ако не очакваме да бъдем обсадени от любовни послания, подаръци, серенади под прозорците ни, които да вдигнат на крак целия квартал? Или пък специално за нас написани балади, поеми, песни. Ако въздухът не трепти от трепета на две сърца…

Оп, отплеснах се. И така, споко. Няма страшно! Светът се опитва да ни подчини на моментния си ритъм или каприз. Но изобщо не е нужно да му влизаме в тона. Всеки ден от календара е хубав – 14 февруари също.

1. Тотален игнор.

Това си е ден като ден и вие съвсем спокойно можете да правите каквото сте си предвидили по график. Вашият си график. Това работи само ако наистина успеете да не влизате в темата, а не се опитвате стоически да понесете влюбените гълъбчета, които изскачат иззад всеки ъгъл. И не се прикривате как с крайчеца на окото гледате тръгналите за ръка към киното със стърчащи маски или камшици от джобовете. Устремили се да се разбуждат сексуално с „50 нюанса сиво“. Споко, сексът е стар колкото света и няма нищо ново под слънцето, съвсем сте си в час.

2. Излизане с приятели.

Вечният спор между Свети Валентин и Трифон Зарезан се решава най-добре на маса с приятели. Така, докато си тренирате красноречието и си разменяте духовите реплики, преглъщайки вино (или каквото там) ще се изтощите. Няма да имате сили за каквито и да било „мъдри“ мисли.

3. Излизане извън града.

Да, палете джапанките, взимайте няколко ентусиасти и тръгвайте нанякъде. След цял ден разходки, бири, разговори ще спите като къпани. А смяната на обстановката винаги е освежаваща.

4. Пазарувайте! Само за себе си.

Вместо да похарчите камара пари за валентинки и сладички, милички подаръци ги дайте за себе си. Бъдете неразумни, купете си нещо, просто защото ви кефи. Работи безотказно!

5. Шоколад.

Много. Само за вас. Какво да кажа повече?

6. Кулинарна вакханалия.

Направете или си поръчайте най-любимите за хапване неща. И ги изяжте.

 7. Спортувайте.

Освен шоколада и спортът ще ви даде вълна от ендорфини и няма грам да ви дреме кой се разхожда с червени балони наоколо. Отидете във фитнеса, басейна или където там си поддържте формата и направете двойна тренировка. После сили за щуротии няма да имате. Само пазете кръста, важен е!

8. Гледайте филми.

Направете си киномаратон, омотани в любимото си одеало. Дали ще са филми на ужасите, фантастични ленти, независимо кино, просто нещо, отварящо съзнанието – избирате вие. Само не романтични комедии! В никакъв случай. Ако допуснете тази грешка, ще съжалявате – горчиво. Никакви експерименти, ей!

9. Слушайте музика.

Слушайте музика – само такава, каквато обичате, без да се съобразявате с никого. Яко, нали. Но! Тук също има категорична забрана. Не се изкушавайте да си пуснете нещо, което е било любимо на „вас двамата“ – за нищо на света. Или пък нещо, което ще ви наведе на тежки романтични мисли. Сакън! Следващата стъпка е да пуснете на повторение най-противно действащото любовно сърцераздирателно парче и да тествате дали сърцето ви може да се пръсне или по точно кога. А това ще стане бавно и мъчително.

10. Мислете.

Посветете се на себе си и подредете мислите си или пък ги пуснете на свобода. Зависи от какво имате нужда в момента. Тук можем да включим и медитацията за тези, които са изкушени от практиката.

11. Четете.

Ако човек попадне на книга, която да го завладее, всякакви глупости и ежедневности изскачат от главата, а нощта се оказва кратка и без компания. Вярно, че не винаги се уцелва правилната книга баш когато ти трябва, но може да се опита.

12. Пийнете си.

Трифон Зарезан или Свети Валентин, но бутилката вино си е само за вас, или пък коняка, водката, уискито, все тая. Може да си пийвате докато правите каквото сте си избрали  – музика, кино, книги. Само лекичко, че иначе ще влезете в онази фаза, когато незнайно как и най-вече откъде изскачат разни размътени идеи, чувства, мисли. И вие в най-добрия случай само звъните на бившето си гадже или на някое от тях. В по-лошия изпадате в крайно самосъжаление и наистина изпитвате издържливостта си.

13. Потърсете си четириног приятел.

Денят може да бъде хубав за вас и за още някой на четири крака. Ако, разбира се, идеята да се грижите за някоя друга душичка освен вас отдавна узрява и наистина ще бъдете добър стопанин. Можете да потърсите нов другар по много начини, един от тях са осиновителските уикенди на Animal Rescue Sofia или пък програмите на Animal Hope Bulgaria. Успех! Все пак е хубаво да е споделено.

от

публикувано на: 13/02/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: