Пикантни рецепти срещу грип

27/12/2014

garlic2

За кашлицата, хремата, настинката няма граници. Те са еднакво досадни на всеки паралел и меридиан. Разбира се, всеки народ си е изработил собствено ноу-хау за борба с тези напасти. Но има и някои верни пазачи от зимните вируси, на които разчитат в почти всяка точка на планетата. Фаворитът сред тях е чесънът. Ето няколко вкусни антигрип рецепти с пикантните скилидки:

Рецепта 1

Чесънът трябва да присъства поне веднъж дневно в менюто ви. Добавяйте го в супи, сосове, салати. 1-2 скилидки на ден са достатъчни да държат зимните вируси далеч от вас. Специфичният аромат не бива да ви притеснява. Може лесно да потушите миризмата, като изпиете чаша мляко или подъвчете пресен магданоз. Друг начин да поемете профилактичната доза чесън, без да ви усетят околните, е да разрежете скилидките по дължина и да ги глътнете с малко вода като таблетки, без да ги дъвчете.

Рецепта 2

Настържете 1-2 скилидки на ситно ренде и смесете полученото с малка кофичка сметана. Използвайте тази смес за приготвяне на сандвичи. Тя е отлично средство срещу респираторни инфекции и спазми на бронхите.

Рецепта 3

Стрийте няколко скилидки в хаванче и ги размесете с 1 чаена чаша мед. Вземайте по 1 супена лъжица от сместа в продължение на седмица. Добре е да приготвите тази рецепта и да започнете да я изпълнявате в началото на грипната епидемия.

Рецепта 4

Направете си противогрипен амулет – скилидка-две в торбичка от марля.  Хубаво е да го носите непрекъснато на врата си, но ако ви се струва абсурдно, поне го закачайте вечер над леглото, близо до възглавницата си.

от

публикувано на: 27/12/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: