Победа за Германия и селфи с Меркел

17/06/2014

Из дневника на един Мондиал…

„В петия ден от Световното първенство по футбол в Бразилия зрителите станаха свидетели на първия хеттрик и на първото равенство, при това без голове.

Първо Германия проведе истинска наказателна акция срещу Португалия и носителя на „Златната топка“ Кристиано Роналдо. Бундестимът се наложи с 4:0, а Томас Мюлер вкара три гола, с което стана първият играч на това световно с хеттрик. И по този начин нападателят получи топката, с която се игра мача (през последните години футболистите, които се разпишат на три пъти, получават топката за спомен). След края на мача срещу Португалия канцлерът Ангела Меркел не пропусна да си направи селфи с играчите от националния отбор.

Germania_Merkel

По време на официалния химн на Германия камерите показаха интересна ситуация, в която играчите от арабски произход Месут Йозил и Сами Кедира не пееха немския химн… Въпрос на гледна точка, какво да се прави.

По-късно Нигерия и Иран извъртяха скучно 0:0, като португалският селекционер на азиатците Карлош Кейрош излезе с три линии защитници, само и само да се постигне точка на Мондиала. Нигерийските нападатели не успяха

да пробият тройния вал

на Иран и така двата отбора разделиха по една точка.

В последния мач от програмата САЩ излезе срещу Гана и още в първата минута Клинт Демпси даде аванс на Янките, вкарвайки най-бързия гол до момента. Осем минути преди края на мача Андре Аю изравни, но американците достигнаха до нов гол, дело на Джон Бруукс в 86-та минута“.

Това бяха акцентите през петия ден от Мондиала, а днес завършва първата фаза от мачовете в груповата фаза с двубоите от група H, където са Белгия, Русия, Алжир и Южна Корея.

от

публикувано на: 17/06/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: