За три дена от Световното паднаха 33 гола

16/06/2014

Van_Persie

Из дневника на един Мондиал …

„Световното в Бразилия е в разгара си, светът е футбол! През последните три дни феновете в южноамериканската държава и тези пред тв екрани по света се наслаждават на много голове (33 попадения в 10 мача). Най-голямата изненада дойде от първия мач на защитаващите титлата си отпреди четири години испанци, които бяха сразени с шокиращото 1:5 от Холандия.

А всичко започна перфектно за Фуриите, след като Шаби Алонсо откри от дузпа. В края на полувремето Давид Силва пропусна кристална възможност да покачи на 2:0 и както често се случва във футбола, когато не вкарваш, ти вкарват. След пропуска на техничния Силва, Холандия изравни след гол на Робин Ван Перси, който се превърна в истински летящ холандец заради плонжа, хвърлил в екстаз феновете на Лалетата.

През второто полувреме Холандия направи 3:1, но голът бе нередовен заради фаул на Ван Перси срещу вратаря Икер Касияс. Пак тези съдии … След това мачът се превърна в рецитал на Оранжевите, а Касияс – в грешник заради две много слаби прояви. Какво да се прави, и големите шампиони грешат.

Преди битката между испанци и холандци, Мексико стартира с три точки след успех с 1:0 срещу Камерун в група А. За да вкарат Ацтеките доста нерви трябваше да хвърлят. Все пак съдиите им отмениха поне два чисти гола, преди Пералта да вкара за 1:0.

Чили също стартира с победа, след като се наложи с 3:1 над сърцатите, но технически доста скромни австралийци.

Истинска лекция на тема футбол получи отборът на Гърция, който бе сразен с 0:3 от Колумбия, като на Естадио Минейрао в Бело Оризонте 3/4 от трибуните бяха заети от колумбийски фенове.

Голямата сензация поднесе симпатичният отбор на Коста Рика, който не преклони глава пред четвъртите от последния Мондиал и двукратни световни шампиони Уругвай. Урусите поведоха с 1:0 с гол на звездата си Единсон Кавани и това явно ги успокои.

Costa_Rica

И бяха наказани с три безответни гола, гарнирани с червен картон за Макси Перейра.

В другия мач от група D, в сърцето на Амазония, където се намира град Манаус, Италия надигра Англия в мач-спектакъл. Първо Клаудио Маркизио порази вратата на британците, но след това Стъридж изравни. Победното попадение вкара

лошото момче на италианския и световен футбол

Марио Балотели, който припомни въпроса „Защо винаги аз?“. Когато Супер Марио играеше за английския Манчестър Сити, таблоидите не спираха да се занимават с личния му живот и след един гол преди години Балотели показа тениска с този въпрос.

Африканският Кот д’Ивоар показа страхотен характер на старта, след като не преклони глава и обърна Япония от 0:1 до 2:1.

С гол в последната минута Швейцария надигра ентусиазирания отбор на Еквадор с попадения

на „чистите“ швейцарци

Мехмеди и Сеферович. Малко по-късно Франция надигра Хондурас с 3:0, но главният съдия от Бразилия (ах, тези съдии ….) отряза главата на Хондурас, след като незаслужено изгони Паласиос и отсъди дузпа за Петлите.

В първия мач на легендарния Маракана в Рио де Жанейро по време на този Мондиал се развихри звездата на Аржентина Лео Меси, който

вкара гол-шедьовър

срещу Босна и Херцеговина. Гаучосите се поздравиха с победа 2:1, а най-вероятно легендата Диего Марадона е останал доволен, с оглед на коментара, който направи преди началото на Световното …“

Четири дни с много футбол и безсънни нощи изминаха, а днес предстои нова порция мачове, с начало между Германия и Португалия …

от

публикувано на: 16/06/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: