“Лудогорец“ впечатли италианските треньори

21/02/2014

Българският шампион “Лудогорец“ (Разград) направи нещо голямо в турнира Лига Европа, който е вторият по сила в йерархията на футболната конфедерация на Стария континент УЕФА. “Орлите“ от Разград превзеха “Стадио Олимпико“ в Рим, след като надиграха местния гранд “Лацио“.

Победата на водения от Стойчо Стоев треньор е ценна и много важна с оглед на начина, по който бе постигната. Капитанът на тима Светослав Дяков за малко да се превърне в грешник, след като първо изтърва дузпа, а след това си изкара и два жълти картона и остави съотборниците си с човек по-малко до края.

И дори с човек по-малко до края “Лудогорец“ не прибегна до “глуха“ защита, а бранеше вратата си доста организирано. Разбира се, комплименти заслужава и вратарят Владислав Стоянов, който отчая нападателите на съперника с неверояните си спасявания.

Така първата част от изпитанието “Лацио“ шампионите на България преминаха с отличен. Сега остава да продължат по този начин и на реванша на стадион “Васил Левски“ в София в четвъртък вечерта. Целта не е малка – осминафинал.

След края на двубоя в Рим треньорът на италианския тим Едоардо Рея похвали българския тим за страхотната организация и за начина, по който играчите на “Лудогорец“ са разположени по терена и пресират съперника. А това означава много.

Все пак италианските треньори са световно признати като едни от най-добрите тактици. И подобни думи от опитен специалист като Рея са страхотен комплимент за работата на Стойчо Стоев.

“Горчива Европа за Лацио“, написа римският “Кориере дело Спорт“, а миланският “Гадзета дело Спорт“ добавя: “Лацио потъва“. “Лацио бе наказан от словенеца Безяк, въпреки че треньорът на тима Еди Рея познава тази държава като пръстите на ръката си (заради словенския му произход)“, пише още в онлайн изданието си “Гадзета“. Италианските издания не скриват похвалите си за играта на непобедения до момента в турнира Лига Европа “Лудогорец“.

В тима от Разград показаха как може да се развива успешно футбол. За 3-4 години създадоха страхотна база с модерни терени в Разград, направиха добра селекция с български и чуждестранни футболисти, станаха шампиони в две поредни години, а сега берат плодовете от труда си в Лига Европа.

Дано да продължат така и в четвъртък, а ако прелетят поредното си препятствие ще се изправят срещу победителя от дуела между испанския Валенсия и украинския Динамо (Киев). Успех, български орли!

от

публикувано на: 21/02/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: