Песните за Лудогорец

23/02/2017

???????????????????????????????????

Има ли лудогорци?

– Даааа.

– Колко сте?

– Многоооо!!!

Този рефрен се чува често по време на домакинските срещи на футболния шампион „Лудогорец“. Обикновено някои от организаторите на агитката на тима от Разград „задава въпросите“ с мегафон, а останалата част от привържениците „отговарят“ в хор.

Тимът от Разград наложи своята доминация през годините, като за Crazy Forest („Лудата гора“ в буквален превод на английски) се заговори и в Европа благодарение на двете участия на отбора в групите на Шампионската лига и на успехите във втория по сила европейски турнир – Лига Европа.

Отборът от Разград спечели пет поредни титли у нас. Иначе клубът е основан още през 1945 г. (по-стар е от ЦСКА…), но преди ерата на Кирил Домусчиев се състезава в долните групи и се превръща в първия новак, спечелил златен дубъл в първенството.

Най-вероятно по тази причина и репертоарът на феновете на тима не е толкова богат и песните, които се пеят на стадиона по време на мачове, са взаимствани от текстове, популярни за други клубове, но с променени думи.

Ето още няколко песни и скандирания, които можете да чуете от „зелено-белите“ фенове по време на мач на „Лудогорец“. Текстове и фрагменти, които съществуват във вариант и за родните ЦСКА и „Левски“, но и за други отбори по света и у нас. Разбира се, не липсват и скандирания, свързани с орела, който е емблемата на клуба.

ЛУДОГОРЕЦ АЛЕ АЛЕЕ

ЗА НАС СТЕ ВИЙ ЗЕЛЕНИ БОГОВЕЕЕЕ

НАПРЕД,ОРЛИ, КЪМ ПОБЕДАТАААА

ЗА ЧЕСТ И СЛАВА НА ЕМБЛЕМАТАААА

***

ЛУУУДОГОРЕЦ АЛЕ АЛЕ АЛЕ

ЛУДОГОРЕЦ ЕЕЕ АЛЕ АЛЕ АЛЕ

ВЕЛИИИИКИ СМЕЕ

НЕПОБЕДИМИ СМЕЕ

ЛУДОГОРЕЦ ЕЕЕ АЛЕ АЛЕ АЛЕ

***

ПО ПЪТЯ СИИИ СМЕ ПОЕЕЕЕЛИ

УЛТРАСИ ЗЕЛЕНО БЕЕЕЕЛИ

ЕДИН ДО ДРУГ СМЕ СТРОЕЕЕНИ

ПОЛУДЕЕЕЛИ И СМЕЕЕЛИ 

ЗА ЧЕСТААА НА РОДИНАТААА

ЗА РАЗГРАД И ЗА ДРУЖИНАТААА

ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ ТУУУУК

ВИНАГИ ЕДИН ДО ДРУУУГ 

ЛЯ ЛЯ ЛЯЯЯЯЯ

ЛЯ ЛЯ ЛЯЯЯЯ

***

САМОООО ТИИИИ

ВЪВ СЪРЦАТААА НИИИ

ЗА ТЕБЕ ПЕЕМЕ

ЗА ТЕБ ЖИВЕЕЕМЕ

ЗА ТЕБЕ ЩЕЕЕ УМРЕЕЕМ

ЛЯ ЛЯ ЛЯ ЛЯЯЯЯЯ

***

ФУТБОЛЕН ТОЙ Е ТИИИИМ

ТИМ ВЕЛИК-НЕПОБЕДИИИИМ

ЛУДОГОРЕЦ-РАЗГРАД В НАШИТЕ СЪРЦА

ЗЕЛЕЕЕЕНО БЯЛА Е ЛЮБОВТААА

ЗА НЕГО ПЕЕЕМЕЕЕ

ЗА ТОВА ЖИВЕЕЕМЕЕЕ

ЛУДОГОРЕЦ-РАЗГРАД В НАШИТЕ СЪРЦА

ЗЕЛЕЕЕНО БЯЛА Е ЛЮБОВТААА

***

НАПРЕД НАПРЕД ЗЕЛЕНИТЕ НАПРЕД ЗА ПОБЕДА ЗА ТАЗИ ПУБЛИКА

АТАКА АТАКА ЗЕЛЕНИТЕ В АТАКА

ЛУДОГОРЕЦ ОЛЕ

***

КОЙТО НЕ СКАЧА И НЕ ПЕЕ, ТОЙ ЗА РАЗГРАД (ЛУДОГОРЕЦ) НЕ МИЛЕЕ

***

МАЧКАЙ, РАЗГРАД, МАЧКАЙ

Друг е въпросът дали футболистите на „Лудогорец“ разбират какво пеят за тях феновете, след като в мъжкия състав на тима за сезон 2016/17 българите са 7 (всъщност са 8, защото Марселиньо има български паспорт) от 26 състезатели на разположение на старши треньора Георги Дерменджиев.

Важното е песни да има, а със сигурност „Лудогорец“ ще има агитка и на стадион „Паркен“ в Копенхагия в Дания, където ще гостува довечера за мач-реванш от Лига Европа. Част от феновете са организирани от клуба и пътуват навсякъде заедно с любимците си, но има и мнозина, които живеят и работят в чужбина и с радост гледат мачове на живо на българския шампион, когато им се отдаде възможност (както беше през този сезон в Лондон, Базел и Париж за срещите от Шампионската лига и както със сигурност ще бъде и в Копенхаген).

от

публикувано на: 23/02/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: