Покрай Гришо забравихме за Лудогорец

15/02/2017

???????????????????????????????????

Покрай еуфорията от титлата на Григор Димитров в София като че ли забравихме, че футболният шампион „Лудогорец“ (Разград) подновява участието си на европейската сцена. След двубоите в Шампионската лига играчите на треньора Георги Дерменджиев посрещат датския „Копенхаген“ в мач от елиминациите на втория по сила турнир Лига Европа.

Срещата е в четвъртък (16 февруари) от 20:00 ч на националния стадион „Васил Левски“. Особена реклама на събитието обаче не е имало и няма да е учудващо ако трибуните останат доста празни в четвъртък вечер. А трябваше да се афишира малко повече предстоящия двубой, който обещава да бъде интересен, но също така и доста труден за българския първенец.

Датският тим идва след участие в Шампионската лига, където остана на трето място в конкуренцията на английския „Лестър“, португалския „Порто“ и белгийския „Брюж“. Тимът от Копенхаген постигна две победи, три равенства и събра 9 точки, които обаче не се оказаха достатъчни за продължаване в осминафиналите, но го пратиха в Лига Европа. Подобно на „Лудогорец“, който остана трети в една група с „Арсенал“, ПСЖ и швейцарския „Базел“, постигайки 3 точки след три равенства.

„Копенхаген“ е доста сериозен европейски отбор, който винаги се бори срещу най-големите грандове на Стария континент, без значение дали в Шампионската лига или Лига Европа. Клубът е оценен на 31,90 милиона евро от авторитетния transfermarkt.com (за стойността на състезателите), а средната възраст на играчите е 26,6 г. В момента е лидер в датското първенство, със сериозен аванс пред втория „Брьондби“, а треньор е 48-годишният норвежки специалист Стале Солбакен. Сред футболистите в тима освен датчани има доста скандинавци като шведи и норвежци (което е обяснимо по географски причини). В състава обаче има и състезатели от Кот д’Ивоар, като имащият датски паспорт Жорес Окоре и като Абубакар Кейта. А сред останалите чужденци прави впечатление парагваецът Федерико Сантандер, на когото се разчита в атака.

Със сигурност „Копенхаген“ е сериозно препятствие за „българските орли“. Неведнъж обаче момчетата на „Лудогорец“ са ни правили свидетели на епични евро мачове, а в четвъртък ще се нуждаят и от подкрепата на родните запалянковци. Заситени от успеха на Гришо, е време да се насладим и на футбол с марката „Лудогорец“.

Във видеото: какво каза треньорът Георги Дерменджиев на пресконференцията преди мача с Копенхаген.

от

публикувано на: 15/02/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: