Перфектна кожа по корейски

12/06/2020

Всеизвестен факт е, че в Южна Корея един от основните пътища към успешна кариера е добрият външен вид. Това е така, защото голяма част от населението на страната живее в столицата Сеул, 95% от хората завършват добри университети и единственият начин да изпъкнат на пазара на труда е чрез външен вид. Корейската козметика е на световно ниво, не само за жените, но и за мъжете. В азиатската страна грижи за кожата се полагат сутрин и вечер, и също така е прието мъжете да носят фондьотен. Ето няколко съвета за хубава кожа от Азия.

1. Масаж на лицето под душа

 

Интересен факт е, че в повечето азиатски страни на всеки ъгъл има по един козметичен център за правене на масаж на лицето. Прието е през обедната почивка да отидеш на лицев масаж. Но, разбира се, вие можете и сами да си го направите – вкъщи под душа. Препоръчваме не само да използвате кръгови движения с пръсти, но и да натискате с въртеливи движения – като започнете от челото, минете през скулите и бузите, и стигнете до челюстите. Масажирането повишава циркулацията. За по-добри резултати използвайте масло или почистващо средство.

2. Никога не мийте лицето си само веднъж

 

Двойното почистване е практика в Корея, която следват и мъже, и жени. Смята се за толкова необходимо, че никой не си измива лицето само веднъж. И от всички малко причудливи корейски навици за красота този може би има най-голям смисъл: Разбира се, първо трябва да махнете грима си с масло, почистващ препарат и след това да го измиете отново с втори продукт, за да получите наистина дълбоко почистване.

3. Ексфолирайте с кърпа, напоена с гореща вода

 

Повечето азиатки нямат бръчки, всъщност в това се крие тяхната тайна. Вземете вълнена кърпа и масажирайте лицето си всеки ден, използвайки кръгови движения в посока от горе надолу.

4. Използвайте маска за лице от дървени въглища

 

За да се сдобиете с такава маска не трябва да ходите до Корея – те се продават в почти всяка дрогерия в България. Защо да ги ползваме обаче? Защото е най-добрият начин да почистим кожата си. Те детоксикират и ексфолират кожата ви, а всичко, което трябва да направите, е да оставите маската да седи на лицето ви за 15 до 20 минути, докато си почивате.

5. Използвайте маска за сън за една нощ

 

По време на сън клетките на кожата ви вършат най-трудната работа, а именно да се регенерират. Това е най-подходящото време за качествено хидратиране и възстановяване на кожата.

6. Добавете женшен към диетата си

 

Женшенът е отличителна съставка на корейската красота от много дълго време и е основен продукт на корейския пазар за грижа за кожата. Не само че се прилага локално против стареене, но чаят от женшен и храни, съдържащи женшен, също са основни в корейската кухня. Това помага за детоксикацията на кожата, а също така има много антиоксиданти.

7. Пийте ечемичен чай

 

Това е чай, който корейците консумират още от раждането, за подсилване на целия организъм. Чаят от ечемик е богат на антиоксиданти, а проучванията сочат, че консумацията му може да подобри кръвообращението. Предполага се, че може да се консумира и като напитка за отслабване.

8. Удряйте се по лицето

 

Да, знаем, че това звучи странно, но наистина е много популярна техника в Корея. Следвайки същата логика като при масажа на лицето, жените в Корея пляскат лицето си около 50 пъти след като приключат ежедневната си грижа за кожата, за да подобрят кръвообращението и да укрепят мускулите на лицето.

9. Правете упражнения за челюстта

 

Застанете пред огледалото и започнете да произнасяте A-E-И-O-У. Повторете три пъти. Звучи глупаво, но този трик подобрява циркулацията и повишава тонуса на мускулите, а следователно и на кожата. Това със сигурност не може да навреди, така че ще ви оставим сами да решите.

от

публикувано на: 12/06/2020

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: