Легендарният Майк Уот на живо по Бинар!

25/03/2014

Седмица след най-прекрасно-безобразно-умопомрачителния пънк-джаз концерт в София от месеци насам (тези, които са го гледали на живо по Ефир 2 на Бинар, а те не са никак малко, ще се съгласят с нас), имаме удоволствието да ви представим целия запис, който ще остане за поколенията, за да пребъде. Mike Watt & The Missingmen (с Том Уотсън на китарата и Раул Моралес на барабаните) бяха у нас по покана на мистериозния консорциум Secretcheese, под което име се подвизават хора с кратка промоутърска история, но същевременно изключителни професионалисти, от които тукашният организаторски бранш има доста какво да понаучи.

Самият Майк Уат от Сан Педро, Калифорния, басист, композитор, концептуалист, радиоводещ (който е излъчвал в предаването си дори песни на Ярост Зезул) и не на последно място изключително забавен човек, си прекара повече от чудесно сред тукашните си фенове. 43-и концерт от цяло турне от 56 свирения в рамките на 59 дни. Като в добрите стари времена. От 2003г. насам непрекъснато го гледаме с The Stooges на фестивали с многохилядна публика, но Майк признава, че неговата собствена традиция са малките клубове, където контактът с публиката е по-непосредствен. Накрая на сцената с триото му излязоха и всички подгряващи артисти – L’Oeillere, Guess What и дори Tourboss Макарио от Венецуела, на когото сме благодарни и за концерта на Secret Chiefs 3 през 2012г, а и за някои бъдещи концерти, като този на Uz Jsme Doma през 2015г., за който няма как още да знаете, така че, чувствайте се информирани.

Следващите дни ще излъчим и сетовете на L’Oeillere и Guess What, както и интервю с чичо Майк, по-малкия брат на братята Аштън (царство им небесно) и на чичо Иги (да ни е жив и здрав), в което интервю си говорим обстойно за Данте, Йеронимус Бош, радиото, Зезула, Джеймс Джойс и политиката на времето, било то виртуално или непосредствено… А сега –отново за вас и за вечни времена по Радио Бинар: Mike Watt & The Missingmen!

от

публикувано на: 25/03/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: