От балкана до улицата на театрите

01/12/2018

phpwhm1q9_800x„БалканSky“ и „Канатица“ са добре познати на слушателите на Бинар. Бе въпрос на време излизането на трети съвместен албум на „Кавалът на Планетата“ (по Милчо Левиев) и познатия в по-младите среди като DJ Cooh Иван Шопов.

Сред обичайните заподозрени откриваме и пианото на Митко Бодуров и гласовете на „Авигея“. Останалите имена ги познаваме отдавна – и Мино Синелу, и Ерик Трюфа са ни гостували. Последният е свирил с Иван Шопов в същото Второ студио на БНР, където предпремиерно двамата с Теодосий ще ни разкажат за пътя от „Wake Ъп“ в Родопите и Фестивала на боровинките на Балкана, през „Радар“ (Варна) до Пространство 108 в София.

От останалите гости в албума няма как да пропуснем и любимците ни от „Жълтите павета“ 2017 Гжех Пьотровски и Рут Майер, както и перкусиите на канадеца Мерлин Еторе, барабаните на Иван Андреев и програмирането на англичанина ASA.

COOH присъства във формулата на инфузионен вазодилататорен разтвор за сърдечно стимулиране (норепинефрин)
COOH присъства във формулата на инфузионен вазодилататорен разтвор за сърдечно стимулиране (норепинефрин)

Двамата основни протагонисти са в свои води, дори и когато привидно (като на корицата от устието на Велека) не са. Поколенчески разлики? Едва ли по-големи от момента, в който Теодосий застава до Милчо. Респект, изслушване, развиване на идеята на другия. Изтръгване на екстракта с пълно запазване на ароматите (едно от значенията на термина infusion). Ето ексклузивния лайв на концерта:

Концерт – усещане за съпричастност. С пълно раздаване на музикантите и публиката, не само във възрастовия диапазон между тях.

от

публикувано на: 01/12/2018

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: