SiR разказва за любов, гонейки лятото

09/09/2019

Photo credit: Christian San Jose for RCA Records

 

Открих SiR преди шест години, благодарение на Chris Dave and the Drumhedz и техния удивителен микстейп. Още тогава бях впечатлен от аранжимента, хармонията и звука на вокалите му, които присъстват все по-често в по-добрите плейлисти. През 2017г. SiR стана част от лейбъла TDE (Top Dawg Entertainment), който е дом и за Kendrick Lamar, ScHoolboy Q, Ab-Soul, Sza, Jay Rock, Isaiah Rashad и Lance Skiiiwalker. Малко след влизането в този звезден колектив, пристигна и “November”. Албум, който въртяхме постоянно заради бесни тракове като D’ Evils и That’s Alrigh.

 

×

 

Очаквах новата му музика с нескрито вълнение и ето че по-малко от две години след “November” се появи и “Chasing Summer”.

 

Трети албум за SiR и освен TDE, зад издаването му стоят и RCA Records, които съществуват от 1901г., част са от Sony Music Entertainment и каталогът им включва артисти като Elvis Presley, The Beatles, David Bowie, Alicia Keys, A$AP Rocky, Backstreet Boys, Childish Gambino, Christina Aguilera и много други.

Ако търсите музика, на която да пушите и правите любов, този албум е за вас.

 

Текстовете са по-скоро автобиографични и ако не става дума за чудесен секс, значи се говори за трева. “Chasing Summer” включва гост изпълнения от Kendrick Lamar, Smino, Kadhja Bonet, Lil Wayne, Sabrina Claudio, Jill Scott и Zacari, които определено вдигат летвата на записа и допринасят с необходимото разнообразие. Продукцията е на завидно високо ниво, всички четиринайсет песни имат много хомогенно звучене, чудовищно добри вокали, перфектен микс (дело на SiR), мастеринг или както го наричаме в България: – “Абе… много е музикантско”.

 

“Hair Down” с Kendrick е може би най-силното парче и идеален избор за първи сингъл, съпроводен от топло видео, което би ви закачило за SiR. Друг любим трак е “LA Lisa”, открояващ се с баровски бийт, соулфул прогресия и свежо включване от Smino. “Lucy’s Love”, пък предлага най-тежкото барабанче за 2019г., но и куплет от Lil Wayne, който е предизвикателство за изслушване.

 

За мен, “November” беше по-интересен, харизматичен и отличаващ се запис и бих определил “Chasing Summer” като feel good албум, който надали ще промени живота ви но със сигурност ще го направи по-приятен и секси.

 

 

Автор: Божидар Василев – Trombobby

от

публикувано на: 09/09/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: