Harlan & Alondra на Buddy е повече от рап

11/04/2019

Simmie Sims III е рапър, певец, танцьор и актьор от Комптън, Калифорния, по-познат като Buddy.

 

Роден през златната 1993-та, син на проповедник и хоров диригент, който го запознава с госпъл и соул музиката, Buddy започва кариерата си едва на седем в мюзикали като „The Wiz“, „Oliver With a Twist“ и „Dreamgirls“ в Amazing Grace Conservatory. Започва да работи по авторска музика като тийнейджър и през 2009-та година стига до ушите на Pharrell Williams, който го включва в своя лейбъл „I Am Other“ и заедно с The Neptunes продуцират сингъла “Awesome Awesome”.

Три години по-късно се появява и “Staircases”, за да последва дебютен микстейп „Idle Time“, продуциран от Pharrell с гости като Kendrick Lamar, Freddie Gibbs, Miley Cyrus, Robin Thicke и др.. Simmie набира огромна инерция през 2016-та с гето-химна “Shine”, част от Magnolia EP, и трети запис „Ocean & Montana“, продуциран от Kaytranada, за да стигне до дебютния албум Harlan & Alondra, който е “портрет на Лос Анджелис”.

 

“Black” е перфектен първи сингъл от албума и дори осемдесет годишната ми баба полудява от танци по него. Съпроводен от черно-бяло видео и гост включване от A$AP Ferg, парчето е дефиниция за “бенгър”, но не дава представа за пълния потенциал на записа.

Следва втори брилянтен сингъл “Trouble on Central”, който ме плени с чудовищна бас линия и разкри още повече от соулфул усещането на Harlan & Alondra. Слушайки, няма как да не отдадем почит за смелостта на Kendrick Lamar с „To Pimp a Butterfly“ и вълната от изключителна музика, която последва след него.

 

Terrace Martin, Snoop Dogg, Guapdad 4000, Ty Dolla $ign, Khalid и A$AP Ferg са само част от гост-артистите в тази западна приказка и определено допринасят за автентичното калифорнийско звучене. Harlan & Alondra е завиден дебют и нещо като съвременен блус албум, който не е толкова “слънчев”, но те оставя с чувството за надежда и няма как да не искаш още.

 

Автор: Божидар Василев – Trombobby

 

от

публикувано на: 11/04/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: