Leena – Sooner or Later

10/05/2019

Годината е пълна с чудесна българска продукция и набира все по-силна инерция.

 

Sooner or Later е EP, съдържащо шест песни и достига до ушите ни благодарение на вокалите на Leena и продукцията на Kamen, които са едни от най-интересните нови български артисти. Цветелина Лазова и Камен Колев учат заедно във Falmouth University от три години, където ги намира и вдъхновението, което ражда Sooner or Later. Двамата са на завидната възраст от двадесет и две години, но музиката им звучи далеч по-зряло.

 

EP-то се появи на двадесет и шести април и определено е една от най-качествените продукции, които се появиха тази година. Leena притежава изключително кадифен, различен и искрен глас, което е първото нещо, което ме грабна. Не всеки български вокалист може да се похвали с толкова добра английска дикция. Продукцията на Kamen е брилянтна. Страхотен груув, чудесен микс, соулфул хармонии, разнообразни идеи и въобще всичко, което търся в един бийт, а тук са шест.

Cover „Sooner or Later“, Leena, Kamen

 

Сингълът My Lane, който се появи пет дни преди цялото EP има модерен фънки вайб и съвсем спокойно можеш да се объркаш, че е дело на Kaytranada и Shay Lia. Личният ми фаворит е парчето Contour Ink. Вокалите са перфектната честота в този меланхоличен бийт с мръсни барабани и чопнато пиано и точно сега си го пускам за четвърти път.

 

Най-доброто качество на Sooner or Later е това, че всеки, който го чуе, си има различен любим трак и с времето можеш да се откриеш във всяка една от шестте части. Няма пълнежи, излишни лирики, ненужно силни вокали или самоцелна продукция. Leena и Kamen тепърва ще ни радват с чудесна музика и е обезателно да следим всичко, което включва тяхното участие. Пуснете си Sooner or Later, купете го, пуснете го на рипийт, покажете го на приятелите си и подкрепете тези двамата по всеки възможен начин.

 

Автор: Божидар Василев – Trombobby

 

от

публикувано на: 10/05/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: