Flying Lotus се завръща с FLAMAGRA

29/05/2019

Steven Ellison е човек с дълбоки музикални корени. Внук на Marilyn McLeod, която е известна с композирането на песните “Love Hangover” на Diana Ross и “I Get High” на Freda Payne, както и с това, че е сестра на Alice Coltrane, което означава, че FlyLo е племенник на John Coltrane.

 

Flying Lotus е основоположник и една от най-важните съставки на бийт сцената в Лос Анджелис, собственик е на лейбъла Brainfeeder и определено е един от най-интересните музиканти на века. Дебюта на Ellison “1983”, който излиза през 2006та година, вдигна продуцентската летва на съвсем различно ниво и всички бийт мейкъри се чудиха как се постига подобен звук. Следват “Los Angeles” (2008), “Cosmogramma” (2010), “Until the Quiet Comes” (2012), “You’re Dead!” (2014) и “Flamagra” който излезе преди седмица.

Научух за FlyLo през 2012та с “Until the Quiet Comes” и се влюбих във фантазията, която изпълва записите му. Изслушах всички бийт тейпове, албуми и интервюта на Flying Lotus и зачаках “You’re Dead!”, който беше джаз албум и ни заведе в съвсем различна посока. Участието на Herbie Hancock беше впечатляващо, както и това на Kendrick, но “You’re Dead!” е от тези албуми, за които са нужни години възприемане.

 

“Flamagra” се появи на двадесет и четвърти май чрез Warp Records и звучи поне по два пъти в ежедневието ми. Включва гости като David Lynch, Anderson .Paak, George Clinton, Little Dragon, Tierra Whack, Denzel Curry, Shabazz Palaces, Thundercat, Toro y Moi, Robert Glasper, Solange и др. Вдъхновението за албума идва от концепцията за вечен огън, който гори на хълм и след като чува как David Lynch говори на тази тема на парти, където и двамата присъстват, Lotus го моли да запише същите думи за Flamagra.

За разлика от предишната си работа, само два семпъла за използвани във всичките двадесет и седем бийта. Flying Lotus свири все по-активно на пиано и композициите му придобиват все по-завършено усещане. “Flamagra” притежава това специфично FlyLo звучене, което ме накара да се влюбя в него и определено препоръчвам сериозното слушане от всички, които търсят “нещо различно”.

 

Автор: Божидар Василев – Trombobby

от

публикувано на: 29/05/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: