Little Simz – GREY Area

22/03/2019

https://images.vice.com/noisey/content-images/article/little-simz-interview-2016/image2--1-.jpg?crop=1xw:0.8430913348946136xh;center,center&resize=1200:*

 

Little Simz – GREY Area Simbiatu Abisola Abiola Ajikawo е на двадесет и пет години, има четири микстейпа, три албума, независим музикален лейбъл, по-позната е като Little Simz и поддържа високата класа на английската сцена.

 

Това, което ме запозна с нея е последната ѝ работа – “GREY Area”, трети студиен албум, който излезе на първи март и е повече от вдъхновяващ. Истински истории и размисли за опита и преживяванията на младите жени, което е една различна и значително по-интересна гледна точка. #futureisfemale

 

Прекрасното в “GREY Area” е това, че всичките десет песни се усещат като едно огромно парче и съвсем спокойно можем да го наречем концептуален албум. Всичко е продуцирано от Inflo с изключение на “Pressure”, където се замесва Sigurd и “Flowers”, където участва Astronote.

 

Перфектен микс от органичен звук, акустични инструменти, дръм машини и синтезатори, което оставя чувство за безтегловност и емпатия. Гост артистите Cleo Sol, Chronixx, Little Dragon и Michael Kiwanuka сe появяват като естествено продължение на песните и допълват уникалността на “GREY Area”, карайки те да вярваш още повече в думите на Little Simz, a тя казва много.

 

От прекалената чувствителност до поставянето на граници. От егоизъм към равенство между половете. От прекаленото показване в instagram до сривовете в личен план. Трудно е да се говори за нещо, което трябва да се чуе. Лириките са основната причина, за да слушам този албум отново и отново и това, че Simbi е честна е най-силното и изключително качество на този запис.

 

Автор: Божидар Василев – Trombobby

 

от

публикувано на: 22/03/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: