В света на малките неща

06/03/2018

 dim

Забързани в ежедневието, колко от нас се замислят, че съществува един друг свят – светът на микроскопичните неща. Един от малкото начини, по които може да влезем в него, е чрез макро фотографията. Тя не е от най-лесните и освен талант фотографът е нужно да има и добри технически умения.

Димитър Лазаров – Дим е сред най-популярните творци в страната, които се опитват да пресъздадат по непринуден начин красотата на нещата, които рядко забелязваме.

„Фотографията е един от начините да изразявам същността си. Минах през голяма част от жанровете в това изкуство и накрая се установих в два от тях – макро и натюрморт. Тези два жанра са подходящи да изразиш едно по-художествено виждане. Според мен те дават възможност на фотографията да се превърне от просто отразена реалност в картина.

Когато снимам макро, внимателно подбирам сюжетите си. Има случаи, в които си ги измислям, аранжирам ги извън естествената им среда. Не всеки реален образ покрива представата ми за това как да изглежда крайния резултат.

Обичам да променям цветовете, да смесвам различни видове светлина. За мен е изключително важно крайният продукт да е издържан естетически и композиционно. Подходът ми към фотографията е като това да рисувам картина.

В крайна сметка аз се опитвам да създавам изображения, които да бъдат подходящи за отпечатване и аранжиране в интериор. Обичам да експериментирам и смятам, че така се раждат най-добрите неща.

Човек трябва постоянно да търси и да провокира собствената си сетивност. Само така може да изведе най-доброто от себе си. Понякога и аз се изненадвам от крайния резултат“, споделя Дим.

от

публикувано на: 06/03/2018

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: