Алиса в страната на винила

24/11/2017

Няма как да сте в Пловдив и да подминете квартал Капана. Това е все едно в Париж да не видиш Айфеловата кула. Капана си е буквално капан, влезеш ли вътре – излизане няма. Така, лутайки се между магазинчета, ресторанти и култови барове, бъдете сигурни, че краката ще ви отведат до „Домъ на плочата – Soul Searchin”.

Ако имате късмет да е отворено, тогава и самата Алиса ще ви завиди, че сте попаднали в страната на винила. В тази вълшебна страна господар е вечно усмихнатият Стефан Колев-Skill. Освен че е един от популярните диджеи в страната, Скила, както го наричат приятелите му, е страстен колекционер на плочи, меломан, продуцент и преди всичко мечтател.

IMG_2393

Ако не беше мечтател,едва ли щеше да превърне едно порутено помещение в дом, където да се събират всички ценители на винил културата от страната. А тя в последните години става все по-популярна.

По думите на Скила съществуват два вида хора, които си купуват винили. Първият са тези, които го правят, за да позират с това, защото е модерно и много куул да афишираш, че слушаш музика на винил. Според Стефан една част от тези хора изобщо нямат грамофони, пък и тази поза бързо им омръзва.

jc4mu0opjpwj3szlh2tl

Вторият вид са много по-устойчиви. Те преоткриват или са открили преди доста време грамофонните плочи. Истинските винил маниаци имат свои търсения за звук и най-вече – много добри познания за музикалната история.

Сигурен съм, че от който и от двата вида да сте, Стефан ще ви приеме с отворени обятия и ще ви ориентира в морето от над 2000 заглавия. Не се плашете от бройката, нали все пак сте Алиса в страната на винила.

151027_EM_records

от

публикувано на: 24/11/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: