Да направиш баща си кулинарна звезда

22/08/2017

maxresdefault

Индийската кухня е добре позната на всички ценители на кулинарията. За някои от тях е твърде пикантна, други я обожават. Може да сме сигурни обаче, че храната, която сме пробвали в повечето индийски ресторанти, е далече от това, което хапват местните хора. Но как да стигне автентичната кухня до милиони хора от цял свят? Отговорът често е един – чрез ютюб видео канал.

Хрумването дошло в главата на 26-годишния Гопинат от Тируппур, малко градче близо до Коимбаторе в Западен Тамил Наду. Ентусиастът има диплома по електроника и комуникации и находчивостта не му е чужда. Така той създава кулинарния канал „Вилидж фууд фактъри“.

Главният герой във видеоклиповете на Гопинат е баща му Арумугам. Възрастният мустакат мъж се изявява като главен готвач и сега е знаменитост в Тубата.

maxresdefault (1)

По-малкият брат на Гопинат, Маникандан, също участва в клиповете като помощник на баща си в приготвянето на храната. Двамата готвят на огнище, за да поддържат традиционния вкус и аромат на гозбите.

Само шест седмици след пускане на канала той вече е донесъл приход от 650 000 рупии. Средствата идват от „Гугъл Адсенс“, услугата на Гугъл, която показва реклами в партньорски уебсайтове и видео канали.

Гугъл предлага реклами въз основа на профила на посетителите, а плащането на този, който ги публикува, е според броя на показванията и кликванията върху рекламите. Гопинат получава плащанията си месечно.

nov10-16-fooddadandson

„Първата ми заплата беше 8 000 рупии. Втория месец получих 45 000 рупии, които станаха 105 000 рупии през третия месец. Миналия месец сумата се увеличи на 310 000 рупии. През последните 8 дни вече имам 213 000 рупии в сметката си”, споделя Гопинат, щастлив не само заради печалбите, които се увеличават всеки ден, но и заради факта, че баща му Арумугам е станал известен.

„След като гледат нашите клипове, хората дават отзивите си в секцията за коментари, като най-често съветват баща ми да не яде толкова много и да се грижи за здравето си”, смее се Гопинат.

„Исках да направя баща си известен, защото семейството му никога не е било загрижено за него. Братята му са финансово добре. Само нашето семейство въпреки труда оставаше бедно. Исках да покажа на всички, че ние също можем да успеем”, продължава сериозно той.

maxresdжжжefault

Баща му е бояджия. Майка му по-рано била шивачка, а сега се грижи за дома и се включва в тяхната работата им в Ютюб.

Цялото му семейство – неговата съпруга, родителите му и брат му – обсъждат всяко ново ястие, което планират да готвят в предстоящите си клипове.

„Аз и брат ми избираме местата за снимане. Спираме се на някое живописно място в близък квартал и получаваме разрешение за снимките от собствениците десет дни по-рано. В деня на снимането пътуваме дотам с рикшите си, натоварени с необходимата посуда и продукти за готвене”, разказва предприемчивият видеоблогър.

maxresdefault (3)

Преди да се захване с тази дейност Гопинат живял пет години в Ченай и работел във филмовата индустрия, първоначално като помощник-режисьор, а по-късно като асоцииран режисьор в няколко нискобюджетни филма.

Скоро след дипломирането си, на 20-годишна възраст той започнал работа в местната кабелна телевизия в Тирупур, където работил около три месеца и се научил как да редактира клипове. През юни 2016 г. се оженил за Прагати, момичето, в което се влюбил по време на обучението си в колежа. След сватбата започва неговият успех. Какви са бъдещите му планове?

„Направихме над 60 клипа, които до този момент са с 50 милиона показвания. Имаме 70 000 абонати, от които 50 000 са се присъединили през последните 20 дни”, хвали се Гопинат. „Искам да правя по едно хубаво видео всяка седмица. Целта ми е да достигна до 1000 видеа. Един от нашите зрители ни пожела да отворим ресторант. Обмислям идеята, но това едва ли ще се случи в близко бъдеще”, разкрива той.

maxresdefault (2)

Освен наръчник за здравословна индийска кухня, някои от клиповете в канала приканват към благотворителност. В един от тях Арумугам приготвя 100 литра динен сок и после го раздава на бездомните хора в града.

„Така ще ги видят милиони посетители в канала и поне за малко бедните хора също ще бъдат звезди“, заявява гордо старият готвач.

 

от

публикувано на: 22/08/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: