Как да си млад и тъп

14/06/2017

Man-Stupid-Dumb-Face-Young

Да си тъп не е никак лесно – изискват се заложби, постоянство, упоритост и практика. Да си млад е доста по-лека задача –  не трябва да правиш нищо. Лошото при младостта обаче е, че не е завинаги и колкото и тъп и млад да си, в един момент ще се събудиш стар и тъп, което не е непременно лошо, но е тема за друг разговор.

Така че въпросът, който стои днес пред нас, е как да извлечеш максимални ползи от младостта и тъпотата си, докато все още можеш. Как да уловиш мига на засичането между тъпотата и младостта ти, или  с други думи – как да се осъществиш на практика латинската сентенция за стоенето по дънки на килима, известна още като „карпет деним“, която си превърнал в свое житейско кредо, татуирайки си я с правописни грешки на предмишничката.

Не чети

read-1342499_1920

Това е изключително важно, от книгите се научават някакви неща – така че сакън. Не един и двама тъпанари са се подвеждали, че някоя книга е пълна малоумщина и са я прочитали, а след това нещо им е влизало в главата. Избягвай книгите всячески. Когато някой говори за книга около тебе, си запушвай ушите и силно викай „па-па-па“, за си сигурен, че няма да ти стане интересно. Иначе, без да се усетиш, може да посегнеш към четиво. Най-добре просто научи буквите, за да вземеш вишу и да изкараш книжка, но остани цял живот функционално неграмотен. Само така ще си сигурен, че си се спасил от всяко книжно изкушение.

Бъди националист

татуировки патриоти

Най-добре фашист – парадирай с това, че обичаш България и мразиш всички други държави и националности. Търси чужденци по улиците, гледай ги лошо и ги псувай на български. Внимавай само със сърбите и македонците, защото има опасност да се превърнеш в млад, тъп и бит. Мрази всички туристи, наричай ги пияни свине и, ако можеш, им налитай. Ако по някаква причина излезеш извън България, напий се още в самолета, дръж се като пияна свиня и крещи в лицето на всички, че България е велика. Обичай Христо Ботев, Васил Левски, Георги Бенковски, Сава Доброплодни, без да знаеш почти нищо за тях. Имай поне три татуировки с възрожденци по себе си.

Мрази гейовете

Никога не забравяй, че всички хора с различна секуална ориентация са твои смъртни врагове, презирай ги, подигравай им се по улиците, цели ги с камъни. Поне веднъж в седмицата казвай на всеослушание, че ако детето ти прояви различна сексуална ориентация, ще го спукаш от брой, ще го изгониш от вкъщи и ще се откажеш от него чрез Държавен вестник.

Пий много

alcohol-428392_1920

Това е много важно, защото ежедневното пиянство гарантира безконечно тъпанарско поведение, а младостта е идеално оправдание. „Млад си бе, ще си правиш каквото искаш“. Понеделник, сряда, петък, няма значение – при всеки удобен случай се напивай, най-добре на аванта. В редките случаи на трезвеност говори само за пиянските си изцепки, за да не остане някой с грешно впечатление за тебе. В същото време никога не забравяй, че всички хора с прическа, различна от твоята, с кубинки и обеци по носа са долни наркомани, избягвай ги и ги презирай.

Карай мощна кола

car-1472248_1920

Най-добре да е стара и немска. 20-годишният баварец е запазена марка за всеки млад тъпанар, особено ако няма гърне, мигачите са само естетическа необходимост, а всяка отсечка, по-дълга от 15 метра, се взима с пилене на губи, усукване на задница и достигане на максимална скорост от 120 километра в час. Освен това автомобилите трябва да са основната ти тема за разговор. За целта е задължително да си наблъскан с ненужна информация за модели и марки до такава степен, че ако се явиш в „Минута е много“ с тема бегачки, да станеш трикратен победител. Ако си млада (тъпа) жена, излизай с мъже само заради колата им и не се сърди, когато те карат да се събуваш, преди да се качиш.

Слушай само чалга

pexels-photo-341858

Няма как чалгата да не е любимата ти музика, много е важно обаче никога да не се слуша друга. Когато си сред други хора, налагай със сила липсата си на музикален вкус. Презирай всички други видове музика, отказвай да ги слушаш и спори подигравателно с всички хора, които ги харесват, като ги замеряш със салфетки. Вярвай искрено, че всички българи слушат чалга, но не си признават, защото са сноби.

Недей да учиш чужди езици

monkey-987886_1920

Да си тъп е до голяма степен въпрос на имидж, а татуировките, силиконът и мускулите не са достатъчни. От теб непрестанно трябва да витае аура на пълен пън, затова е много важно да не можеш и дума да обелиш на друг език. Така ще гледаш тъпо всички не-българи, които правят грешката да те заговарят. В тези случаи използвай само ръчен английски, мучи, сочи с ръце и се ядосвай, че не те разбират тъпите чужденци. Когато отидеш да си купуваш нова стара кола в Западна Европа, ще се губиш във всеки град и никой няма да се обърква, че не си тъп, когато питаш къде е центърът на Амстердам на български.

Мрази Европа

o-EUROPE-facebook

В омразата към Европа се смесват много твои черти – всеки националист трябва да вярва, че Европа се състои само от мръсни западняци, които не знаят български,  и искат да ни вземат държавата. Мрази Европа главно в три опорни точки – гадните домати, скъпото евро, голямата бюрокрация. В същото време яж само дървени домати от Алжир, получавай минимална заплата или най-добре бъди безработен, като винаги и за всичко бутай рушвети.

Жали по комунизма и мрази демокрацията

komng

Вярвай убедено, че свободата е ненужна и трябва ред, законност и никаква справедливост. Говори за индустрията по време на соца и жали по заводите, за които нищо не знаеш, но винаги бъди готов да ги защитаваш с тупалки и псувни. Превърни историята за кебапчето от 8 стотинки, с която дядо ти те е приспивал, в своята утопична мечта. Обичай Тодор Живков, Сталин и мисли за Георги Димитров като за най-величия оратор, мрази всички политици след 1989-а, особено десните. Обичай СССР. И зиме, и лете носи ушанка и фланелка със сърп и чук, мрази американците, защото ядат хамбургери и са по-тъпи от тебе, евреите – защото владеят света и ти крадат парите, западноевропейците – защото не пият ракия, не слушат чалга и не кръшкат от работа. Завиждай на събрите и обичай Путин.

Вярвай в конспирациите

alien-560710_1920

Това е водещ тренд измежду младите тъпанари, не изоставай. Кемтрейлс, Ванга, Нострадамус, илюминати, рептили, корпорации, нов световен ред, извънземни – това ти е играта. Интересувай се много от всичко това, вярвай в него сляпо. Информирай се само от български сайтове, никога не допускай да ти кажат, че са хибридки и жълти парцали. Гледай само пропагандни филми, най-добре само във Vbox7 и само с български субтитри, правени от друг тъпанар, но ги наричай „документални филми“. Винаги спори за тези неща, най-добре пиян и най-добре с непознати хора.

И накрая…

Винаги и по всяко време се оплаквай, че в България няма бъдеще за младите (и тъпите). Емигрирай! Отиди в Англия да лепиш плочки, мини през Испания да береш малини, скокни до Белгия и поживей малко на социални помощи. Накрая се върни в България със заеми. След като си вече вкъщи, ставай всеки ден в 11 часа, отивай в кварталното кафене, оплаквай се и продължавай да правиш всички изброени по-горе неща. И бъди спокоен, можеш да изкараш поне 10-15 години така, преди да ти се наложи да започнеш да се учиш как да бъдеш застаряващ, разочарован и тъп.

от

публикувано на: 14/06/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: