Салата „Ван Гог“

02/05/2017

Винсент Ван Гог се вози в метрото. Стига бе, майтапиш ли се? Всъщност това е мъж от Бруклин, който изглежда точно като именития художник. Актьорът Робърт Рейнолдс, който живее в нюйоркския квартал, е спиран често от непознати, макар че рядко се появява на сцената.

Хората са изумени от неговата очевидна прилика с Винсент Ван Гог, художникът на „Слънчогледите”, починал преди 127 г.  „Ван Гог определено е първото нещо, което другите виждат в мен”, казва 37-годишният Рейнолдс.

doble_van_gogh_2

„Чувам го от 5 години – почти веднага след като си пуснах брада. Още първия път си помислих, че това е невероятно и в същото време страхотно. Изобщо не се притеснявам. Както повечето актьори, и аз обичам вниманието”, споделя двойникът.

Рейнолдс твърди, че най-малко веднъж седмично е спиран по улиците от хора, които го молят да се снима с тях. „Много често забелязвам, че ме снимат скришом. Винаги е по-приятно, когато ти потърсят разрешение, но щом си в Ню Йорк, очаквай да бъдеш сниман от непознати”. Докато пътува с метрото на 26 април 2015 г., един от пътниците снима Рейнолдс и публикува снимката в социалната мрежа Редит.

28583F0800000578-3068802-image-a-15_1430833866494

Кадърът има почти 2 милиона посещения само за 6 дни. До снимката е поставен портрет на Ван Гог, за да се сравни приликата между двамата. „Същият ден сутринта бях вече буден и се канех да напусна апартамента, когато получих съобщение от приятел: „Поздравления, човече, ти си известен.”

Макар първоначално скептичен по отношение на твърденията за сходство с холандския майстор на четката, сега Рейнолдс приема приликата си с художника и се опитва да я използва като предимство за своята кариера.

изтеглен файл

„Да, определено бих искал да направя нещо във връзка с това. Ван Гог е вълнуващ образ и няма достатъчно неща, направени за него – нито в киното, нито в театъра. Имам няколко предложения, ще видим какво ще се случи.” В крайна сметка Робърт си прави свой видео канал в Ютюб.

Клиповете му се радват на особена популярност, особено този в който „Ван Гог“ прави салата и порязва ухото си. Актьорът се шегува, че ако неговата Ютюб кариера не успее, винаги може да забавлява децата на техните рождени дни. „Нали знаете, всички малки деца искат известни художници да посещават техните партита”, смее се Рейнолдс.

 

от

публикувано на: 02/05/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: