Радиото си ти

12/02/2017

Гала концерт за Световния ден на радиото от Националната опера на Шанхай, Китай.

За 5-тата годишнина на Световния ден на радиото Организацията на обединените нации за образование, наука и култура ЮНЕСКО (UNESCO) отправя своята покана до всички радиослушатели по света, за които то е ежедневен спътник.

През 2017 година радиото е най-динамичната и ангажираща аудиторията медия, която продължава да се променя, като предлага на своите слушатели нови начини за съучастие и взаимодействие. Там, където социалните медии и фрагментирането на аудиторията превръщат медиите в част от ежедневните like-балончетата, радиото има своята уникална мисия да поддържа диалога, който води до положителни промени в обществото. В 21-и век радиото се вслушва в своята аудитория, като осигурява платформа за разнообразието на гледните точки, гласовете на малцинствата, които представят своите специфични проблеми и ги приобщава към предизвикателствата с които ежедневно се сблъскваме. Радиото ни информира и променя, като ни предлага непрекъснато забавление и съучастие в създаването и верифицирането на информационния поток.

Фактите:

1. През 2016 година радио аудиторията е по-голяма от смартфон и телевизионната публика.

2. За 3 милиарда и 900 милиона жители на Земята, които все още нямат интернет достъп, радиото остава най-достъпната медия.

3. 9 хиляди деца в Африка вече имат достъп до образование през своите радиоприемници със слънчеви батерии чрез инициативата Lifeline Energy.

4. 73% от фермерите в Африка получават информация как да отгледат по-добра реколта от радиото.

5. В развиващите се страни има 800 милиона радиоприемници.

6. В 21-и век един малък универсален радио чип ще замени AM/FM  и дигиталните радиоприемници.

(Данните са от проучвания на Nielsen, Farm Radio, ITU, )

Да притежаваш радио означава да имаш приятел.

от

публикувано на: 12/02/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: