Доналд Тръмп – провал и във визията

31/01/2017

Виждам се с един познат, когото много медии (и не само) определят като моден експерт. Той обикновено се съгласява. А сега не само се съгласява, а и пие. Моли ме да не споменавам името му в настоящия текст и няма как да не се съобразя.

Сядаме в бар по негово настояване. За себе си поръчва някакъв завъртян коктейл и е категоричен, че трябва да пия някакво уиски с аромат на канела. Няколко минути критикува шала ми, но после заявява: „Е, то президентът на САЩ се облича като олигофрен, всяко друго прегрешение е простимо“. И без да чака подканяне, започва.

– Костюмът му изобщо не е по мярка.

– Голям е?

– Огромен е. Раменете на сакото са увиснали страховито, а ръкавите са почти до кокалчетата на ръцете му. Реверите са ужасно разтворени. Панталонът виси и е на дипли над обувките.

– Не е ли с такъв костюм заради повечето си килограми? – опитвам се да защитя, и аз не знам защо, мистър Тръмп.

– Килограмите нямат значение – пали се той. – Ако костюмът не е шит по поръчка, винаги можеш да го занесеш на шивач, за да нанесе някои корекции. А това е задължително, когато става въпрос за човек на такъв пост.

– Може някой моден експерт да му е дал съвет да носи точно такъв костюм.

– Значи не е никакъв експерт. Забележи: дори не споменавам за коафьора му!

– Толкова е изприказвано за прическата в стил „орлово гнездо“, че дори е леко некомфортно да повтаряме всичко това.

– А вратовръзката? – не спира той. – Мисля, че всъщност това е бил плат за две вратовръзки, но някой си е казал „Хей, нека да е една, да е огромна, широка, прекалено дълга, но с комично малък възел!“. Аз бих добавил щипка на вратовръзката – шик е, елегантно е, придава определена тежест този аксесоар, а на Тръмп сякаш му трябва точно това, за да започне някой да го взима насериозно – сега е посмешище, няма какво да се лъжем… А, да – може и кърпичка в джоба на сакото. По правило тя трябва да е от сходна с вратовръзката материя, но да контрастира с нея по цвят. Тук обаче говорим за президента на САЩ – материята на двата аксесоара трябва да е сходна, но и по цвят трябва да си пасват. Ако вратовръзката е едноцветна (категорично го препоръчвам!), кърпичката може да е карирана и един тон по светла.

– Ще направиш ли паралел с облеклото на Барак Обама?

Обама имаше стил. И открито беше заявил, че предпочита сините и сиви костюми, които да не привличат окото. Дори и обувките му не бяха толкова идиотски като на Тръмп – някакви безлични и никакви, макар да съм сигурен, че са ужасно скъпи.

– Добре – махвам на сервитьорката. – Ако по някакъв магически начин Тръмп се вслуша в абсолютно всеки твой съвет?

– Тогава… – замисля се експертът. – Тогава ще бъде един много добре и адекватно изглеждащ президент, който е женомразец, хомофоб, расист, ислямофоб, който пише тъпи туитове и се излага периодично.

Сервитьорката се усмихва на неочаквания коментар. И докато експертът оправя собствената си вратовръзка и започва да ми обяснява на какво прет-а-порте е бил преди седмица, си поръчвам още едно.

от

публикувано на: 31/01/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: