Бразилски секс-уроци

09/01/2017

tom ze

Share

×

Преди 20 години по средата на Женевското езеро получих първия си такъв. На традиционното тогава бразилско корабче – част от програмата на фестивала в Монтрьо, над главата ми танцуваше с гръб към мен възможно най-идеалното и защо не, мечтано създание. Едвам изчаках да се обърне и… забелязах добре оформено пакетче. Не че дотогава не бях виждал травестити и не знаех колко по-съвършени могат да бъдат, но все пак, джазът като понятие идва от жасмина, с който са се пръскали обитателките на къщите във Френския квартал, чийто работен ритъм е бил отброяван от съответния, най-често джаз-пианист.

Но това не значи, че секс-уроците по това време са били еднакви по цял свят. 80-годишният днес бразилски композитор и певец Том Зе събира своите детски спомени от първите си секс-уроци в албума  Canções Eróticas de Ninar – Urgência didática (детски еротични песнички – спешна дидактика), чиято премиера на сцена – случайно или не, е от Образователното радио на Баиа, а името на залата е просто „Акустичната мидичка“…

Нещата, които се въртят в главата не само на децата. Такива, каквито си ги мислят: No Tempo em Que Ainda Havia Moça Feia или когато е имало още грозни момичета. Каквито ги виждат през ключалката: Um Circo Voador – летящ цирк (преди Монти Пайтън). Каквито по-късно разбират, че са:  Dedo – пръстче (в текста допълнено с морковче, с мазелинче и т.н.). Или не са: Orgasmo Terceirizado – оргазъм на подизпълнител (или както е модерно – аутсорснат).

Това далеч не са сенилни забежки. Още преди доста години Том включва някои от парчетата в спектакли на живо, а темата присъства още в началното медли на един силно хумористичен албум отпреди 8 години, Estudando a Bossa Nordeste Plaza, който допълва подборката ни. Там ще разберете (или не) защо столицата им е била Буенос Айрес. Кои са били музите за мастурбация за тези, които са нямали „Плейбой“. Кой от авторите на босата е бил готов да отиде и на съд, само и само да докаже как целият свят му дължи авторско право и за ненаписаните от него самби. С други думи, нищо ново под слънцето, както каза баща ми след като бяха гледали с майка ми порно за пръв път в живота си.

ze

от

публикувано на: 09/01/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: