Оцелелите след 2016-а

04/01/2017

Няма как да не сте забелязали колко звезди ни напуснаха през изминалата година. Дори не ми се иска да ги изреждам, защото сред тях бяха много от моите герои. Добрата новина е, че много други преживяха кошмарната 2016-а и са все още тук. Ето кои са най-знаковите 12 според нас.

Ози Осбърн

Безсмъртният фронтмен на Блек Сабат, музикант с изключителна самостоятелна кариера, а и ужасно забавен, както знаем от онова риалити за семейството му… Ози е несбъркваем глас, сочен за един от създателите на хеви метъла. И е прекрасно, че още е сред нас, макар че сме съвременници на финала на концертната му дейност със Сабат (или поне така заяви Тони Айоми неотдавна).

Мик Джагър, Кийт Ричардс

Двамата титани от Ролинг Стоунс в никакъв случай не отстъпват (а дали и не надминават?) Ози по лудост, особено в младостта си, пълна със злоупотреби със секс, наркотици и алкохол. Стоунс продължават да концертират, макар и рядко, а последните им сингли, дори да не са на нивото на „I Can’t Get No (Satisfaction)“, впечатляват истински. А Джагър и Ричардс отдавна са пример за един от най-добрите дуети вокалист-китарист.

Ал Пачино, Робърт де Ниро, Антъни Хопкинс

За наше огромно щастие двама от любимите ни актьори все още са между нас и продължават да се снимат в къде успешни, къде не толкова ленти. Няма как да забравим един култов диалог между героите на двамата от филма „Жега“ – емблема и ярък пример за актьорско майсторство. Третият в този звезден екип никак не им отстъпва в нищо, а явно дори смъртта я е страх от самия д-р Ханибал Лектър. И с право!

Ник Мейсън, Роджър Уотърс и Дейвид Гилмор

Пинк Флойд са една от най-важните групи за музиката за всички времена, спор няма. Миналата година Гилмор заяви, че със сигурност групата няма да има следващ албум, което значи, че The Endless River е последният, а онова легендарно събиране на Live 8 през 2005-а е финалното излизане на сцена на групата (още повече, че беше с Уотърс).

Доналд Тръмп

Още е тук. Жалко. (Бел.ред: Това опровергава конспирацията за пътуване във времето с цел поправяне на историята – иначе от бъдещето щяха да са го, хм, премахнали при „случаен инцидент“ например.)

Боб Дилън

Толкова се изписа дали заслужава Нобеловата награда за литература, че направо не ни се влиза в тази полемика. Лошото е, че друг „поет с китара“ – Ленърд Коен, си отиде, а заслужаваше подобно отличие не по-малко.

Лили Иванова

Колкото и някои ТВ-водещи да ѝ се присмиват, няма как да се отрече, че вероятно е най-впечатляващата певица от т.нар. естрада.

от

публикувано на: 04/01/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: