Документален филм с Лео ди Каприо напълно безплатно

02/11/2016

Науката е сигурна, бъдещето – не.“ Това е мотото на последния документален  филм на „Нешънъл Джиографик“ „Преди потопа“ (анг. – Before The Flood). Той в момента се разпространява в мрежата напълно безплатно и може да бъде гледан в прозореца по-горе или тук. Изпълнителен продуцент е Мартин Скорсезе, а във филма участва носителят на награда Оскар Леонардо ди Каприо. Документалната лента се занимава с наболялата тема за ефектите, които дейностите на човека оказват върху околната среда.

Официалната премиера на „Преди потопа“ беше на 21 октомври тази година, но тъй като създателите му го определят като филм с особена важност, той вече се разпространява и в мрежата. Филмът наистина говори сам за себе си, но си струва да споделим какво казват неговите продуценти:

Ако можехте да разберете истината за заплахата от климатични промени, щяхте ли да искате да я научите? „Преди потопа“ е филм, продуциран от „Нешънъл Джиографик“, който проследява пътя на Леонардо ди Каприо като пратеник на мира на ООН, който посещава шестте континента, за да стане свидетел от първа ръка на климатичните промени. Той поема на експедиции с учени, които се опитват да разкрият истината за промените в климата, среща се с политически лидери, борещи се с бездействието. Натъква се и на преднамерени кампании за дезинформация, организирани от хора със специфични интерес, които целят да объркат обществеността по отношение на размерите на климатичната криза и нуждата от спешни действия. Срещайки се за първи път с водещите световни мислители, Леонардо ди Каприо се впуска в търсене на надежда, изправяйки се пред вълна от катастрофални предсказания.

Освен че за момента филмът може да се гледа безплатно в Ю Туб, тече и кампания, в рамките на която за всяка употреба на #BeforeTheFlood във Фейсбук, Туитър и Инстаграм в периода от 24 октомври  до 18 ноември компаниите Туентиът Сенчъри Фокс и Нешънъл Джиографик ще даряват по един долар на организациите „Чисти морета“ ( анг. – Pristine Seas ) и „Общество за запазване на биоразнообразието“ (анг. –  Wildlife Conservation Society).

от

публикувано на: 02/11/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: