„Нула 32“ – културният гид на Пловдив

14/09/2016

Всеки град има нужда от своя гид – място, човек, думи, които да насочват търсещия. Особено важно е, че град като Пловдив получи преди една година списание „Нула 32“, което се разпространява безплатно сред пловдивчани и гостите на града. Трудът на цялата редакция е безценен. С какво обаче?

Само ще ви изредя броевете и техните темите, които са избрали младите редактори:

„Капана“ – за едноименния квартал –  неговото минало и бъдеще. Срещи със занаятите, удоволствията, теферича като начин на живот, сладките приказки и търговия.

„Другосветци“ (по Йовков) – за странните птици на града, чийто полет се оказва особено значим.

„Тютюн“ – преди културното наследство да бъде подпалено…

„Субкултурна столица“ – пресечната точка на рапъри, графитери, рокери, всякакви алтернативи на живот и поведение, които все пак могат да живеят заедно.

И последният празничен брой – „Клементинци“, посветен на 9-ти пехотен пловдивски полк. За него екипът споделя следното: В реалността, в която живеем, където идеалите и ценностите отдавна са изгубили значението си, броят завърта калейдоскопа на времето и се връща в Царска България. Време, когато смелостта и себеотдадеността са били истинските благодетели.

Това са постигнали шепа млади хора под 25 години с предприемачески дух (завършили са Националната търговска гимназия в Пловдив), които в момента са студенти по журналистика и български език. Отидохме до Пловдив, за да се срещнем с главния редактор Панайот Стефанов и редактора Илия Димитров. А те бяха готови да споделят за всичко, което правят, за да има „Нула 32“. Вижте го във видеото най-горе.

от

публикувано на: 14/09/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: